16 de Oliebollentocht 28 december 2011

Traditionele Oliebollentocht, een toertocht van 50 km en een officiële recordpoging voor het International Guinness Book of Records


Start: Woensdag 28 december 2011
Locatie:
Meer info: Kees van Hattem
Website: https://keesvanhattem.blogspot.com

.

Verzamelpunt

Sporthal De Mijse, Oostmijzerdijk 4, 1636 WC Schermerhorn.
Ontvangst van overnachtende gasten op dinsdag na 16.00 uur.
Start en eindpunt van de tocht is op Sportcomplex De Mijse in Schermerhorn aan de rand van de Mijzenpolder. Genoeg ruimte voor de Velomobielen en de oliebollen worden ter plekke gebakken.
.

Route en starttijden

De 16 de Oliebollentocht 2011 voor de derde keer in Noord Holland. De route gaat door de Mijzenpolder naar Avenhorn, Oudendijk, Beets, Noord Beemster en de Eilandspolder. Dan naar De Rijp waar er koffie met appelgebak is in hotel/restaurant De Rijpereilanden aan de Zuiddijk 2a in De Rijp. Daarna gaan we langs het kanaal naar West-Graftdijk, Driehuizen en Groot-Schermer. De Museummolen is dé locatie voor de groepsfoto. Daarna is het nog 1 km naar het vertrekpunt.
De start staat gepland om 11.00 uur.
Er wordt gestart in drie groepen van nu al 30 deelnemers. De overnachters starten in de eerste groep om 11.00 uur! In de eerste groep starten ook de senioren, de 70 plussers worden gefilmd door Omroep Max.
.

Wereldrecord 'Langste Stoet Velomobielen'

We willen op deze dag een officieel record Langste Stoet Velomobielen vestigen voor het Guinness Book of World Records. Informatie over hoe we deze recordpoging vorm gaan geven vind je op het publicatiebord in de Sporthal.
De poging wordt gedaan op het laatste stuk van de Noordervaart in de buurt van de drie Schermer molens. Tevens is dit het einde van de tocht en kunnen we aan de oliebollen en de snert.
.

Overnachten en entertainment

Er kan binnen overnacht worden, op een verwarmde vloer!
Kosten voor het overnachten zijn 5 euro per persoon per nacht, exclusief ontbijt. De Velomobielen van de overnachters staan veilig achter een hek, dat op slot kan. Wil je één of twee nachten blijven overnachten stuur dan even een mailtje naar keesvanhattem51@gmail.com
telefoon no De Mijse: 0629411519 Hr Piet Groot [ beheerder ]
Voor wie wat luxer wil overnachten. Je kunt ook vanaf 48.75 euro pp/pn inclusief ontbijt, boeken bij Hotel De Rijper Eilandeninformatie@derijpereilanden.nl. Tip: met zijn vieren op een kamer ben je 90 euro kwijt en dat is inclusief ontbijt.
Op de dinsdagavond verzorgen we voor de gasten een maaltijd van soep met een broodje, tegen een kleine vergoeding.
Wim Schermer zal met beamer twee fotoseries laten zien van velomobieltochten naar Ierland (2010) en 'Naar de bronnen van de Maas' (2011).
.

Kosten

Voor de tocht vragen we een bijdrage van 10 euro. Te voldoen bij aanmelden op de dag zelf. De start staat gepland om 11.00 uur. Zorg er dus voor dat je op tijd bent!
.

Exposanten

Velomobielonderdelen.nl en Velomobielgarage Noord Holland zullen er staan met een kraam vol met accessoires, banden en Ventisit neckrolls en zitmatjes. Wim Schermer, Jan Reus en Kees van Hattem zullen vragen beantwoorden.
.

TV en Twitter

Omroep Max komt opnamen maken van de ‘oudste deelnemers’ en zullen Pé ‘senior‘ Koomen de hele dag volgen voor het programma Koffietijd onderdeel ‘Nooit te oud’.
We zijn op zoek naar de jongste deelnemer. Denk je dat jij de jongste deelnemer bent, stuur dan een email naar Kees van Hattem. Mogelijk word ook jij door Omroep Max in het zonnetje gezet.
Er is een Twitter account aangemaakt hashtag #obt2011.Laatste nieuws: De oudste deelnemer is nu Neis Bakker 75 jaar, en rijdt mee in een SinnerMango. De jongste is nu Eline Meijs, 16 jaar en ze rijdt mee in een Strada.
.

Oplaadservice

Op verzoek zorgt de organisatie voor extra contactdozen voor het opladen van de vele soorten accu's.
.

Weersomstandigheden

De tocht gaat hoe dan ook door. Bij hevige sneeuwval in de nacht van 27 op 28 december zal in alle vroegte een sneeuwschuiver de weg in de Mijzenpolder sneeuwvrij maken
.

Informatie

" Alle deelnemers aan de tocht doen mee op eigen risico. De organisatie van de OBT sluit aansprakelijkheid voor ongevallen, schade,en /of verlies van eigendommen uit " Leden dan de organisatie en de vrijwilligers zijn te herkennen aan een zwart petje met de tekst RIGED. Bericht aan volgers per auto.In Avenhorn waar de Velomobielen rechtsaf gaan, onder fietstunnel, gaan de auto's rechtdoor over het kruispunt[ verkeerslichten ] en daarna rechtsaf de Slimdijk op richting Oudendijk. Tweede locatie is vlak voor De Rijp. Velomobielen gaan de brug over, auto's rechtdoor de Westdijk vervolgen tot aan de brug. Brug over en rechtsaf de Zuiddijk volgen tot aan Hotel De Rijper Eilnaden Zuiddijk 2a 1483 MA.

Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

ArnoldStokkelHoorn op zo 18 sep 2011 om 16:20

Op deze locatie was ook het Noorden Velomobiel/ligfiets treffen. Daar was alles tot in de puntjes geregeld, ook de locatie zelf bied volop de ruimte om alle velomobielrijders/rijdsters riant te kunnen ontvangen. Mooie omgeving met heerlijke weggetjes en oude dorpjes. Kortom, geen enkele reden om NIET te komen.

Tally-ho op di 25 okt 2011 om 12:44

In Schermerhorn kunnen we gebruik maken van het sportcomplex, waaronder de sporthal met kantine en bijbehorende faciliteiten. Overnachten is geen enkel probleem!

quest278 op za 05 nov 2011 om 19:10

Beste liggers,
28-12-2011 rijden wij onze oliebollen tocht, wat ons betreft kan de appelflappen tocht ook verreden worden.
als we de start tijden op elkaar aan afstemmen kunnen we gebruik maken van de zelfde faciliteiten.
We zitten dan niet met een snelheids verschil en ons record poging.
voor nadere info kan men contact op nemen met Kees van Hattem.
Ook kan er over nacht worden bij de Rijpereilanden een kamer voor 4 personen komt op 90 euro (22.50 pp) inclusief ontbijt.

Namens de organisatie Matthijs Leegwater

lighans op do 17 nov 2011 om 11:50

Mijn voorstel is om hashtag #obt2011 te gebruiken voor berichten op Twitter over de Oliebollentocht.

Zin in.

mango69 op vr 18 nov 2011 om 21:00

Dag Hans, Bedankt voor je tip. Zaterdag 26 november komt de organisatie van de OT 2011 en Record Poging weer bij elkaar. Ik zal het aankaaten. Groeten Kees van Hattem {initiatiefnemer OT 2011}

RobbedoesK op zo 04 dec 2011 om 15:56

via twitter zijn we ook te volgen met #obt2011

Gr
Rob

MaartenSneep op zo 04 dec 2011 om 23:50

Kan de route nog als GPS track beschikbaar gemaakt worden? Willen jullie nog weten wie wanneer overnacht? Ik wil na afloop graag overnachten (28-29 december).

rowingvictor op ma 19 dec 2011 om 19:54

Dér kan-nog mééééér bij! Dér kan-nog mééééér bij !!!

Mensen, nog ff en het record van de tocht in Utrecht is verbeterd !!

Schrijf je in !!

MaartenSneep op di 20 dec 2011 om 12:45

Op verzoek van de organisatie heb ik de route van de oliebollentocht op mijn site geplaatst. Je kunt hem in google maps bekijken, als gpx downloaden voor je GPS, of als kmz downloaden voor google earth.

Timmeh6969 op di 20 dec 2011 om 20:37

Ik heb de route nog even toegevoegd aan www.endomondo.com zodat anderen (en ik zelf) hem kunnen toevoegen aan een android/blackberry of iphone telefoon.
Handig als je geen ander navigatie systeem hebt.
Ik hoop alleen niet dat mijn velomobiel net vóór de tocht verkocht wordt, ik heb nog een andere op het oog ;-))

Karper1 op do 22 dec 2011 om 23:19

Ik heb de tocht nog even gemeld aan het NHD en Dichtbij.nl , Dichtbij heeft al een stukje geplaatst helaas klopt niet alle info maar dit is rechtgezet door een reaktie van mij.
Te lezen hier

mango69 op zo 25 dec 2011 om 14:55

Bericht van de organistie. Volgers van de OBT: lees even de info over de wijzigingen op de route voor auto's. Op dit moment zijn er 132 aanmeldingen. Op naar de 150 !! Namens de organisatie. Kees van Hattem

mango69 op zo 25 dec 2011 om 16:17

Bericht van de penningmeester OBT: Deelnemers, bij de inschrijving graag met gepast geld betalen.

Timmeh6969 op wo 28 dec 2011 om 19:22

Organisatie bedankt voor deze tocht, het was goed geregeld en liep lekker strak.
Hebben we de recordpoging gehaald???

Klaas100 op wo 28 dec 2011 om 20:59

Geweldig georganiseerd! Petje en helm af. Dank voor deze fraaie waaibomendag.

Klaas

tonvisschers op wo 28 dec 2011 om 21:06

Organisatie bedankt voor de OBTocht. Ben lekker uitgewaaid en genoten van de zeer fraaie omgeving. Kom er graag nog eens terug voor een zonnige tocht met minder wind Waar gaan we rijden in 2012?

BrUde op wo 28 dec 2011 om 21:12

Hallo organisatie,

Wij zijn zojuist weer thuis in de regio Rotterdam en genoten van een werkelijk prima georganiseerde tocht, dank daarvoor ! Nu allemaal wachten op 5 januari. Omroep Max zend dan van 11-12 uur de reportage van Pé Koomen uit.

liegender_robert op do 29 dec 2011 om 10:08

Vielen Dank an Organisatoren und Helfer der OBT2011 für die prima organisierte Tour.

mango69 op do 29 dec 2011 om 12:05

Beste deelnemers. Namens de organisatie bedanken wij jullie ! Er zij 152 mensen van start gegaan, en we hadden drie uitvallers. We zullen er alles aan doen om dit record in de boeken te krijgen !! Volgend jaar in Twente ? In 2015 wil ik de 20 ste !! OBT wel weer op de agenda zetten.Zelfde locaties, iets ander route. Groeten Kees van Hattem.