Het Noorden Velomobiel/Ligfiets treffen

Het tweede Velomobiel/Ligfietsen Treffen in de provincie met de meeste Velomobielen. Locatie is Sporthal de Mijze in Schermerhorn. Het complex ligt aan de rand van de Mijzenpolder. Er kan gekampeert worden, maar ook kan er binnen geslapen worden.


Start: Vrijdag 16 september 2011
Locatie: Sportcomplex De Mijze Schermerhorn
Meer info: kees van hattem
Website: https://keesvanhattem.blogspot.com

Het ontvangst is op vrijdag na 16.00 uur. 's Avonds broodje met eigengemaakte soep. Gezellig bj het kampvuur of aan de bar hangen. Op zaterdag vroeg op, gezamenlijk ontbijt, lunchpakket maken en om 10.30 uur een mooie rondrit in de omgeving. met bezoek aan het Poldermuseum en de Museummolen op de terugweg. Uitgebreide warme maaltijd, en de avond kan gevuld worden met Oud Hollandse spelletjes, een lezing, workshop enz. Op zondag is het uitslapen en gezamenlijk ontbijt en lunchpakket klaarmaken voor de terugreis.Bij voldoende belangstelling om 10.30 uur rit naar de Zaanse Schans. De kosten zijn 60 Euro per persoon voor het hele weekend,kinderen tot 12 jaar gratis, en dat is voor de maaltijden, staanplaats, consumptiebonnen, warm water, elektra enz.Het is ook mogelijk om op enkel de vrijdag/zaterdag of de zondag mee te doen. Kosten dan 10 Euro p/p per dag. Het bedrag overmaken op rekening nummer 683218425 t.n.v J.S.Talsma o.v.v Noorden Velomobiel/Ligfiets Treffen 2011.

Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

ArnoldStokkelHoorn op zo 18 sep 2011 om 16:02

Vrijdagavond kwam ik door het werk weer eens wat later dan gebruikelijk. Achter de sporthal vond ik een zeer luxe verschijnsel, EEN TENT OM DE FIETSEN DRROG TE STALLEN !!. Dat beloofde al heel wat. Al snel werd ik naar binnen gedirigeerd door Kees naar de warme soep en een broodje (althans, dat stond op het programma, maar het bleek een heel lekkere soep en veel broodjes te zijn met beleg erbij) Daarna gezellig met z'n allen de avond doorgebracht om rond 11 uur de tent eens op te zoeken. De volgende morgen om 8 uur aan het riante ontbijt met mogelijkheid tot het maken van een lunchpakketje. Nou ja, pakketje, volgens mij hadden sommige Questrijders extra vering nodig, zo riant was alles aanwezig was.Daarna vertrokken we voor een mooie tocht door de droogmakerijen en omgeving. Helaas was het poldermuseum even dicht ivm de wegopbrekingen maar dat mocht de pret niet drukken, vooral de verbaasde gezichten van de heren die de weg afgezet hadden en vervolgens 17 velomobielen achter zich gewoon de weg op zien rijden......goud waard. Bij de molens liep het programma een beetje uit omdat de molenaar zelf niet in de vang wou komen, echter, zijn belofte dat het binnen 10 minuten flink zou gaan regenen, die klopte precies. We stonden net in de Velo-tent toen het flink begon te storten. De avond begon met een riante avondmaaltijd waarna de plussen en minnen van de velomobielen de revue passeerden. Rond 11 uur werd er weer menige boom omgezaagd en de nacht bracht alvast de nodige regen zodat een ieder de volgende morgen fris weer aan het , alweer, riante ontbijt zat. De tocht naar de Zaande schans ging helaas niet door, het water kwam inmiddels in behoorlijk tempo naar beneden en zelf een paar donderklappen zijn gehoord. Kortom, een zer geslaagd weekeinde!! Weer veel dingen geleerd in deze avonduren over mijn aanstaande nieuwe fiets, lessen gehoord over stroomlijnen, wielkappen,aerodynamica, racekappen,schermpjes, wasmachines, wasmiddelen, loslopende honden en nog veel meer. Kees, hartelijk dank voor alle goede zorgen. Ik kijk vol verwachting uit naar de Oliebollentocht !!