Paastreffen XII


Start: Vrijdag 22 april 2011
Locatie: Harskamperdennen
Meer info: Marcel Vriezekolk
Website: http://www.harskamperdennen.nl/

PAASTREFFEN XII

================================================

NIEUWS NIEUWS NIEUWS:

Het infobulletin is beschikbaar. Lees deze a.u.b. even door voor de laatste informatie!
http://www.vriezekolk.net/data/infobulletin2011.pdf
================================================

WAAR:

Camping de Harskamperdennen te Kootwijk (N52 09.007 E5 44.459)
* Op de camping is aanwezig:
- Snackwagen (de reizende koekenpan) za. en ma. van 11.00 - 19.00 uur.
- Broodwagen alleen za. van 8.30 - 10.00 uur.

KOSTEN:

Overnachting per persoon: €7,00 (Kinderen tot en met 12 jaar gratis).
Eten op zaterdag: €6,00
BBQ op zondag: €8,00
LET OP! Voor het eten kan je tot en met zondag 17 april inschrijven.
Het afrekenen doen we op de camping.

T-SHIRT:

Je kan nu een T-shirt bestellen via de volgende link:
http://tshirts.ligfiets.net/

IN HET KORT:

Het grote ligfiets-kampeerweekeind op de Veluwe waar vele ligfietsers uit alle uithoeken van het land samen komen en enkele dagen later terug rijden.
Op de zondag kunnen we samen fietsen (zie Toertocht), wandelen, geocachen, genieten, eten, kletsen, dierentuin/musea bezoeken etc.

Dat is in het kort de kern van het ligfiets-paastreffen op 22, 23, 24 en 25 april 2011.

PAASTREFFEN XII:

Dit jaar gaan we dus al weer de twaalfde editie beleven van dit oergezellige ligfietsfeest. Zeer geschikt voor die ligfietsers die het leuk vinden om te kamperen, en om de paasdagen met veel andere ligfietsers genoeglijk om het kampvuur door te brengen en/of van de fraaie natuur of cultuur in de omgeving te genieten. Ook mensen met een interesse in de ligfiets zijn van harte welkom. Dit is een uitgelezen mogelijkheid om van gedachten te wisselen met ervaren berijders. En vanzelfsprekend zijn ook niet liggende partners van harte welkom!

We hebben weer de hand weten te leggen op de fraaie camping Harskamperdennen te Kootwijk, vlak bij Harskamp en pal naast de grootste zandverstuiving in Europa en grote heidegebieden op de Veluwe. Een schitterende en inspirerende omgeving dus.

Naast het groepsterrein hebben we ook een zaal (met zeer goede verwarming, ideaal bij slecht weer) en een grote keuken tot onze beschikking.
In deze zaal zijn honden niet toegestaan!

ZWAAN-KLEEF-AAN:

Een wezenlijk onderdeel van het paastreffen is ongetwijfeld de Zwaan-Kleef-Aan. Vanuit diverse lokatie's vertrekken liggers gezamenlijk om onderweg meer ligfietsers op te pikken en zo samen op te rijden. Kijk op de agenda voor tijden en routes.

PROGRAMMA-KORT:

Vrijdag:

Aankomst van de vroege vogels die 's avonds hun eigen potje koken of de plaatselijke horeca bezoeken.

Zaterdag:

De resterende deelnemers zullen vandaag arriveren en 's avonds zullen we voor maximaal 80 personen een maaltijd serveren. (inschrijven verplicht)

Zondag:

Vandaag staat er een puzzeltocht op het programma (zie verderop) met 's avonds een BBQ. (inschrijven verplicht)

Maandag:

Na het ontbijt zorgen we er met zijn allen voor dat de groepsruimte schoon achterblijft. De tent afgebroken en de spullen ingepakt waarna een ieder zich weer opmaakt voor de terugtocht.

ORGANISATIE:

Er wordt op zaterdagavond gezamenlijk gekookt in de keuken, voor maximaal 80 personen! Maartje en Gerold leven op deze dag weer hun culinaire en organisatorische lusten uit. Net als vorig jaar zullen we de inkopen centraal (in overleg met de koks) regelen. Voor deze culinaire sessie zijn extra handen in de keuken bij het bereiden van deze maaltijd natuurlijk nodig. De capaciteit van de keuken heeft enige beperking en de keukencrew wil na uren (oergezellig!) koken ook zelf graag aanschuiven…... Vandaar een limiet van 80 eters. Vooraf opgeven dus!! Na afloop zijn er natuurlijk ook handen nodig om de keuken weer een net aanzien te geven....en met vele handen is ook dit zo geregeld.
Heb je een allergie laat dit dan even via de email weten.

Op zondag hebben we een BBQ. Het BBQen wordt verzorgt en na de bereiding kan op afroep iets afgehaald worden.
Op beide dagen kan je ook kiezen voor een vegetarische variant.

Vegetarische BBQ verbeterde receptuur!:

Dit jaar wordt er meer aandacht besteed aan de vegetariërs onder ons bij de barbecue. De vakkundigheid van de barbe-crew verdient iets beters dan wanna-be vlees, om over de vegetariërs zelf te zwijgen. In plaats kant-en-klare vleesvervangers, komt er een smakelijke en voedzame maaltijd zonder vlees. Enige hulp bij het voorbereiden is gewenst, maar we verwachten dat dat wel goed komt.
Voel je er voor om de kampeerder uit te hangen pomp dan je de Primus nog eens extra op, en kook je je eigen potje bij je tent.

Als de beheerder het toestaat kunnen we op zaterdagavond een kampvuur maken waar we ‘s avonds allemaal sterke verhalen kunnen vertellen. Daar zijn natuurlijk wel bier, port, wijn en nootjes voor nodig, en wat korreltjes zout.....

Zelf zorg je natuurlijk voor BBB Bord, Beker en Bestek!

T-SHIRTS

Harry Gijsman heeft weer een opdruk ontworpen voor T-shirts. De shirts (ook voor kinderen) zijn te bestellen op http://tshirts.ligfiets.net/.

TOERTOCHT:

Uiteraard wordt op de zondag een toertocht georganiseerd. Omdat de groep te groot is om veilig samen te kunnen rijden, delen we de groep in kleinere groepjes op. De route is nog even en verrassing, maar zal net als vorige keer wat puzzel elementen bevatten.

In tegenstelling tot 2009 zullen er geen prijzen worden uitgedeeld, al is er wel een troostprijs voor de best gedocumenteerde pechvogel.

Om problemen bij het op de GPS zetten te voorkomen, zullen we hier de benodigde bestanden beschikbaar maken (gpx). Er zal geen mogelijkheid zijn om die bestanden op de camping op je GPS te zetten, doe dit daarom alsjeblieft huis. De variatie in verschillende GPS apparaten was toch net iets te groot om dit gemakkelijk op de camping voor elkaar te krijgen.

De lengte van de 6 mogelijke routes is ongeveer 50km. De kortst mogelijke route is 35km.
Ga naar deze pagina om het GPX bestand te downloaden.
http://www.vriezekolk.net/data/paastreffen2011.gpx
(rechts klikken en opslaan als)

TIP!!: Heb je een GPS neem deze dan mee.


Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

fred101060 op ma 07 mrt 2011 om 13:01

Oke een verslag het moet dan maar,
Ik kom op vrijdag aan met een T2 campertje, nee daar schaam ik mij niet voor.
Op de vrijdag avond natuurlijk naar de plaatselijke chinees. Op zaterdag het gewoonlijke slape g*l*l wel erg gezellig, maar dan in de middag of uiterlijk zondag ochtend vertrek ik weer om naar de voet van de pyreneeën te rijden en daar de route naat Santiago de Compostella op te pakken.
Met andere woorden ik ga een maand met de ligger rond fietsen op weg naar Santiago.
Ik rijdt op een oer Hurri die Michel Hoogzaad de afgelopen week onder handen heeft genomen(mijn dank daar nog voor)
Het paastreffen is voor mij dus een start van een maand heerlijk alleen fietsen en genieten.


Fred

koen op wo 09 mrt 2011 om 10:19

Voor mij wordt het de 7de keer, voor Ellen de 6de. Dat we elk jaar weer vanuit België naar de Harskamperdennen trekken wil toch zeggen dat het een gezellig weekend is!
Deze keer wordt wel voor ons beide een speciale editie :) Waarom hoor je wel als je komt ;)

Bij deze ook een proficiat voor de organisatie elk jaar!

geerthaan op do 17 mrt 2011 om 19:47

Na vele enthousiaste verhalen van Peter,leek het ons leuk ook eens een keer het Paastreffen mee te maken.
Nu is kamperen in een een tentje niets voor ons, maar gelukkig hebben ze op de Harskamperdennen een Trekkershut plus.
Deze hebben we kunnen reserveren en we gaan het Paastreffen meemaken.
We koken ons eigen potje maar willen wel graag aan de toertocht deelnemen op zondag.
Verder zijn we natuurlijk ook op het veld te vinden bij de echte kampeerders.
We hopen dat we een leuk weekend hebben met mooi weer.

Vriendelijke groet Geert en Tiny Haan

peter_annelies op vr 01 apr 2011 om 21:03

Kort verslagje van komend Paastreffen, tja, eigenlijk niet zo moeilijk.
Het wordt vast weer reuze gezellig, net zoals de voorgaande (7?) jaren. Grootste verandering zal zijn dat we nu een "volwaardige" ligfietsfamilie zijn. Bart heeft de ligfiets ook door en rijdt er elke dag mee naar school, dwars door Utrecht en nog steeds met veel bekijks. Heel misschien fietsen we deze keer de volledige route van Utrecht naar de Harskamperdennen, of misschien nog een keer met de trein tot Ede-Wageningen.
We zullen wel zien.

Peter

gazendam op vr 08 apr 2011 om 17:38

Beste Paastreffers,
Voor de tweede keer zijn we er niet bij. Leonie en ik zitten volgende week in Seattle. Het begin van een fietstocht door Canada en de VS. We zullen aan jullie denken, en zaterdag een bordje pasta verorberen (wel 9 uur later dan jullie).
Veel plezier! En is Paulus er eigenlijk wel bij?
Groet,
Bert en Leonie

sanderbosse op wo 20 apr 2011 om 09:05

tja, ook ik ben er dit jaar weer bij....De 12x maar liefst alweer, helaas tegen de traditie in wederom met dezelfde fiets als vorig jaar. De Raptobike.
Daarentegen kom ik dit jaar wel op de fiets met tent, dat decadente met de camper, ben ik nl een beetje vanaf ;-(

Tot vrijdag

Gr Sander

cornelese op do 21 apr 2011 om 19:49

Ondergetekende en Ruud Steeman fietsen zaterdag een extra toertocht met een iets andere insteek dan die van zondag. Het tempo ligt wat hoger en de afstand is wat groter. Ook zal er een aantal pittige klimmetjes inzitten. De route is bijna 100km (kan ingekort worden).
Verzamelen bij de slagboom om 9:30, we proberen terug te zijn om 16:00, gemiddelde snelheid 25 oftewel kruissnelheid 30.
In grote lijnen: Mossel, Posbank, Waterberg, Hoog Buurlo, Hoog Soeren, Radio Kootwijk. Grotendeels over asfalt, soms over goede gravelwegen en zeker geschikt voor velomobielen.

Frank