Ligfietsers op Oldtimerdag Vianen


Start: Zaterdag 19 juni 2010
Locatie:
Meer info: Paulus den Boer
Website: http://www.oldtimerdagvianen.nl/index.php?mod=evenementen

Vandaag staan drie Thema-Velomobielen te showen op de oldtimerbeurs te Vianen. Dus heb je altijd al een keertje Quemo, Quesjer of The Great White willen zien, dan kan dat in alle rust. Ook stichting De Oude Fiets is hier vandaag te vinden.

Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

quesjer op za 19 jun 2010 om 21:51

Met vier liggers waren we aanwezig, John met de Great White, Wilfred met Quemo, ondergetekende met Quesjer en Victor met zijn CVT-Roeifiets.

De ochtend begon in een afgeladen centrum waar op de Voorstraat zo'n 300 oldtimers te bezichtigen waren. Al vlot kregen we een plek toegewezen naast een tent waar een stuk of 6 voorlopers van motoren stonden. Heel mooi om te zien hoe die motoren van nu eigenlijk zijn voortgekomen uit de fiets!!
En dat het een tent was: zeer prettig met de af en toe felle buitjes die overtrokken. Degene die vorig jaar in Zwolle meereed bij de race aldaar weet nu wat voor weer we ook hier hadden.....
Die tent was om nog een reden handig: Perfect ook qua lengte om het spandoek van de ligfietsvereniging op te hangen.

Natuurlijk ging het om de oldtimers vandaag. En die waren er volop!! Van een BMW waarvan je het predicaat oldtimer toch wel wat overdreven kon vinden, tot een stoom-auto. Een BMW-bubbelcar stond parmantig naast een joekel van een stoomwals, Ook reed er een enorme joekel van een auto met de afmetingen van een vrachtwagen waarvoor John maar een woord wist te bedenken: BRUUT met een motorinhoud van 14.2 liter..... De tank was dan ook een olievat van 200 liter.

Ook de Stichting De Oude Fiets liet zich heel goed zien. Een hoge Bi naast een zwitserse legerfiets met drie remsystemen, een "racefiets" uit het jaar nul en een schitterende tandem. En zo nog een stuk of wat bijzondere voorlopers van onze strijdrossen. Heel leuk was Loes, een krasse dame van 76, die zeer geinteresseerd zich geheel liet voorlichten over de Roets, en die beslist nog een keer wil gaan proef-roetsen in Middelburg.....
En dan is het leuk als je wat oude nummers van Ligfiets& achter de hand hebt, zodat je niet alleen het foldertje van de vereniging kan toestoppen, maar ook een mooi blad erbij......
Even later kwam ook het team van Phidippides met hun brandstofcel-stroomlijnkuip. Een verbruik van 1 op duizend was net aan goed om de resultaten te kunnen registreren. De winnaars uit Frankrijk hadden een resultaat van plm. 1 liter brandstof op 4700 km.....
Daarnaast zijn er vele mensen gewoon even wezen kijken. Nog een leuke discussie over veiligheid met een les-instructeur, kortom we hebben gezamenlijk ons best gedaan om de vereniging weer wat beter op de kaart te zetten.
De organisatie was onberispelijk, van consumptiebonnen tot een lunchpakket tot een buffet bij Van der Valk zodat we welgevuld en voldaan Vianen weer konden verlaten.