toertocht Bossche Bloem


Start: Zondag 25 januari 2009
Locatie:
Meer info: Joop Schuurmans

10.30 uur station Den Bosch, lekker toeren, niet racen volgens het principe: samen uit, samen thuis.

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

CCGimmick op ma 29 dec 2008 om 00:00

Zondag 28 december 2008

Wordt dit de laatste tocht van Bossche Bloem of ………..

De dag begint prachtig, strak blauwe lucht, lichte bries, vijf graden onder nul. De route naar Den Bosch is een feestje, de zon speelt toverlantaarn, ik krijg associaties met Luke Luke, de man die sneller schiet dan zijn schaduw.
Mijn schaduw verspringt van dichtbij naar verderweg, van heg naar slootkant om even later verstoppertje te gaan spelen met de schaduwen van dikke boomstammen.
In mijn hoofd klinkt nummer 1245 uit de top 2000, Stevie Wonder zingt vol overtuiging “I just called to say I love you”, hij wordt meteen gevolgd door Joey Dyser met “100 years” uit 1975! Wat wil je nog meer op een zondagmorgen.
Ondertussen ben ik in Berlicum getrakteerd op een prachtig licht/donker op het voormalig Raadhuis, of je een oud schilderij binnenfietst. Ik grinnik om het idee, ligfietsen in de 17e eeuw.

In Den Bosch staat de Sint Jan rotsvast te wachten op de grote massa’s kribbebezoekers, maar nu heb ik de hele binnenstad nog voor mezelf.
Voor het station staat het al wel vol met auto’s. Binnen zie ik dat de Alpenexpress een half uur vertraging heeft. Allemaal afhalers zie ik later. Ik trakteer mezelf op een flinke beker gloeiend hete koffie, ga met de lift naar de begane grond en wacht daar op medeliggers. Een blauwe vlek komt richting station. Het is Thérèse, ze komt meefietsen. Ze rijdt sinds ongeveer een week op een groene Sinner. Thérèse vertelt enthousiast dat hiermee een grote wens van haar in vervulling is gegaan.
Als zich om vijf over half elf niet meer meefietsers hebben gemeld besluiten we te vertrekken. Het wordt vandaag een rondje Bommelerwaard, terug via Heusden, Bokhoven.
We fietsen door een geweldige prentbriefkaart. De wind duwt ons over de dijken van Ammerzoden naar Well, Nederhemert en Aalst. Bij de Afsluitdijk (Ja, zo heet die blijkbaar echt.) besluiten we linksaf te gaan en een andere keer naar Loevestein te rijden. Thérèse heeft last van kouwe voeten, maar fietst tegelijk zonder handschoenen. Om een of andere gekke reden heb ik alleen een koude rechtervoet. De afgelopen week al meermalen gehad trouwens. Thérèse fietst gewoon door, dan maar met gevoelloze voeten.
Na het monument op de dam zijn we snel terug in Brabant. We koersen langs Andel, Veen en Aalburg met de wind schuin op kop naar de brug bij Heusden.
Koffie/thee en warm appelgebak op onze “vaste” Heusdense stop. Hé, het regent niet, heel bijzonder voor Bossche Bloem in Heusden. De rit over de rustieke kinderkopjes laat gebak en drinken goed zakken. Met nieuwe energie trotseren we de straffe oostenwind, nu recht op kop en rijden via Bokhoven en Crèvecoeur terug naar Den Bosch.
Het was een prachtige rit van een goede 60 km.

Ik heb vandaag geen requiem gehoord, dus wie weet, heel misschien op de 4e zondag in januari 2009……………

Joop