PlatZwolsch haalt GPS-fietskaart


Start: Vrijdag 16 mei 2008
Locatie:
Meer info: Paulus den Boer
Website: http://opening.gps.nl/page/fietstocht

GPS-shop Waypoint te Notter introduceert een nieuwe GPS-kaart voor fietsers. Met deze kaart kun je je laten leiden van punt A naar punt B via fietspaden en voor fietsers geschikte wegen. Hij beslaat heel nederland! onder andere alle knooppunten en 5400 km. toegevoegde fietspaden. In totaal komt men zo uit op 41.000 kilometer geschikte fietswegen, en 1700 kilometer welke ongeschikt zijn. (verboden voor rijwielen bijv.)

Tijdens de introductie is deze kaart extra afgeprijsd: van 89 euro voor 25 euro. Maar alleen als je van tevoren hebt opgegeven via de waypoint-site, en zelf en op de fiets de door waypoint uitgezette route fietst van 34 km. route op 17 mei. We vertrekken als PlatZwolsch om 09.00 vanaf de spoorwegovergang bij Laag Zuthem. Dat ligt tussen Zwolle en Heino. persberichtWaypoint: http://www.gps.nl/waypoint_fietskaart.html

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

quesjer op zo 18 mei 2008 om 00:00

Bij de start stonden de gebruikelijke velomobielen klaar. Wim met zijn blauwe Alleweder, Bert en Bram met hun witte Quiesten, en ikzelf met Quesjer. Geen open liggers vandaag. Niet zo verwonderlijk overigens: het regende, en de berichten hielden het er op dat dit de hele dag wel zo zou blijven. Echt druilweer dus. Het doel voor vandaag was de heropening van de GPS-winkel Waypoint te Notter. Ikzelf heb een jaar geleden een tocht gereden op een proefversie van een fietskaart welke door Waypoint wordt ontwikkeld, en vandaag was de doop van deze kaart welke nu landelijke dekking gaat bieden. Ikzelf beschik al over een proefversie van vorig jaar, en had een route naar Notter uitgestippeld, maar wegens de te verwachten condities van mogelijke zandwegen laten we dit plan gauw varen, en kiezen voor de directe route via Raalte en Nijverdal. Ik mkende een mooie route tussen Nijverdal en Rijssen: dwars door Nijverdal, en dan via Notter. Zo kom je door het schitterende Reggedal, en slalom je via strrak asfalt tot enkele tientallen meters van de winkel, waar je anders langs en dwars over industriegebied moet rijden, inclusief de onvermijdelijke klinkerwegen en voor fietsers verboden mooie asfaltwegen.

Voor mij is die fietskaart het eigenlijke doel natuurlijk. Bovendien wordt de kaart aangeboden voor een erg strakke prijs voor wie de moeite nam om persoonlijk langs te komen met de fiets: 25 euro tegenover normaal 89 euro. 64 euro korting is voorwaar stevig, en het volle bedrag had ik er wrs. niet voor neergelegd, maar dit kan ik niet laten lopen.....

Nadat iedereen voldoende tijd had genomen voor het welkomstkado ontvangen (compleet met een flesje sterke drank) en de streekmarkt had bezocht (inclusief het befaamde strobaal-werpen, waarschijnlijk bij gebrek aan dwergen?) waarbij Wim en ik een spekpannenkoek scoorden zijn we in de siepelregen weer verder getrokken. De kaart was wel af, maar komt pas medio juni op de markt, en wordt toegezonden. Het uittesten moet dus nog even wachten. Ik ben wel benieuwd, maar de voortekenen lijken erop te wijzen dat het practisch nut voor ons ligfietsers matig zal zijn. Het is er vooral op gericht om mooie toeristische routes te ontwerpen. Om dat voor elkaar te krijgen hebben ze gekeken welke GPS-routes veel worden gedownload vanaf www.gpstracks.nl en die zijn dan waarschijnlijk mooi. Om daar te komen worden de gewone wegen gebruikt, en om vanaf de mooie paden op het eindpunt te komen idem. Nou, we gaan het wel zien. De tweede helft is even nat als de eerste, gelukkig rijden we allemaal voornamelijk droog dankzij ons type fietsen. Vooral mijn velomobielhelm blijkt fantastisch met dit weer. Echt harde regen is net te veel, maar dit middelmatig maar continue doordrensende buitje houdt ie prima buiten de deur.
Teruglaverend heb ik er in Zwolle weer 110 km. op staan. Een leuke dag achter de rug, en veel landschappelijk schoon bewonderd.