Utrechtse Heuvelrugliggers Bloessemtocht


Start: Zondag 4 mei 2008
Locatie:
Meer info: Maarten Sneep
Website: http://maps.google.nl/maps?f=q&q=http:%2F%2Fwww.xs4all.nl%2F%7Emsneep%2F_Media%2Frouteidee-2.kmz&ll=52.0242,5.2532&spn=0.20,0.29&t=h&z=12

Zondag 4 mei wordt er een fietstocht gehouden die start om 11.00 uur op het Domplein in Utrecht. De route voert naar Wijk bij Duurstede, langs verschillende boomgaarden, die op dit moment ongeveer op hun hoogtepunt zijn. De route is te vinden op http://www.xs4all.nl/~msneep/fietsroutes/ (route ideeën, ook gpx) en met Google Maps op de genoemde link.

De route is 70 km lang, en gaat nadrukkelijk niet over de Utrechtse Heuvelrug zelf (de route is vlak).

Er wordt met een snelheid van 20 - 25 km per uur gefietst. Vooraf aanmelden is niet nodig en iedereen met een ligfiets is welkom. Deelname aan de tochten geschiedt op eigen risico.

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

MaartenSneep op ma 05 mei 2008 om 00:00

Kort na 11 uur vertrokken we met zeven rijders voor de Bloessemtocht. Schitterend weer: niet te warm, zonnig, en een oostenwind. Dat wil zeggen eerst tegen, en op de terugweg weer mee. Helaas moeten Jos en Hankie al vroeg afhaken.

De route was zeer geschikt: niet teveel auto's en voor het grootste deel een goed wegdek. Helaas één omleiding gemist, vergelijk de track-logs maar. Helaas stond nou net die boomgaard vol in bloei. De route vanaf Amerongen verliep gedeeltelijk via de Lek-dijk. Erg druk, veel motoren. Gelukkig duurt dat niet lang, en volgen we daarna de LF4: een erg mooie en rustige route, minder auto's dan langs de Nieuwe Wetering. Aan het eind splitsen we snel op voor de verschillende eindbestemingen. Al met al een geslaagde tocht.

Zoals gewoonlijk staat het track-log op mijn website: http://www.xs4all.nl/~msneep/fietsroutes/