Rondje Eindhoven


Start: Zondag 11 mei 2008
Locatie:
Meer info: Toni Cornelissen
Website: http://bloem.technetium.be/tochten/eindh07/

Traditioneel op moederdag: Het rondje Eindhoven. Traditioneel vertrek om 10:00 uur aan de westkan van NS Station Best (spoorstraat). Met de traditionele Breugelvlaai bij de traditionele stop bij de Venbergse Molen.
(Zonder vioolspeler op het dak)

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

quesjer op ma 12 mei 2008 om 00:00

Het begon ermee dat ik drie dagen achter elkaar vrij was door de tweede pinksterdag. Dat is natuurlijk een leuke mogelijkheid om eens iets mee te rijden wat verder van huis ligt. Bovendien heb ik rond koninginnedag en hemelvaart ook al Zwolle Putten/Putten-Tilburg/Turnhout/Aarschot en weer in die volgorde terug via FlevOnice naar Zwolle gereden.
Dat was in 4 fietsdagen 600 km. dus in drie fietsdagen krap 500 zou ook wel moeten lukken. Alleen nu geen rustdag in het midden, wat ik eerder wel had. Affijn, via Vrienden op de Fiets heb ik een overnachtingsadresje gevonden in Best, dicht bij het station, en zaterdag om 07.00 van start richting Oene (ontbijtje bij vader) en dan via het Apeldoorns Kanaal om de Veluwe heen, door Arnhem en dan via wat pontjes naar Brabant. Het was zo'n warme dag met heel de dag een brandende zon en 28 graden, zoals alle dagen deze week. Veel zweten en drinken, maar te weinig zouten betekenden aan het eind van de dag dat ik nog aanlegde bij een benzinestation voor een busje Pringles. Dat hielp snel, en de laatste kilometers rolden onder Quesjer door. Na een hartelijke ontvangst van deze vermoeide (st)rijder kreeg ik zelfs een maaltijd aangeboden. Dat was prettig, want veel zin in een restaurantje had ik niet meer.....
De volgende dag al bijtijds op, en ruim op tijd reed ik rond bij het station, en zocht een schaduwplekje om wat later een rondje te rijden. de eerste liggers kwamen al aan: Jan en Arnoud. Ook Marcel uit Amsterdam was van de partij, maar niet Toni, de organisator. Hij kwam dan ook vanuit Rijen, een 45 km..... Dus dat ie enkele minuutjes later aankwam was niet vreemd. Leuk dat we van de schoonmakers van het cafe koffie konden lospeuteren. (en zij waarschijnlijk een zakcentje.....) Nu kunnen we echt van start, en rijden linksom door alle omringende dorpjes van Eindhoven. Deze stad zal de hele dag op een afstandje van 10 a 20 km. blijven..... We beginnen langs kanalen van koninklijke huize (Wilhelmina en Beatrix stromen traag voorbij) en ook allerhande populierbossen doorkruisen we.

De Venbergse watermolen komt echter gestadig dichterbij, en tegen twaalven zitten we achter een stevige punt Breugelse Vlaai met een ruimhartige dot slagroom erop. Ook Harry Haenen sluit hier aan. Menigeen gaat voor een tweede kop vocht, want bij deze temperaturen wordt het vlot in zweet omgezet. En dat moet aangevuld worden natuurlijk. We gaan verder voor het tweede deel, via allerhande smalle fietspaden door bossen (wat voor mijn Quest lastig is wegens de drukte. Vaak moet ik in de kant stilstaan om fietsers voorbij te laten, en dan zien dat ik de rest weer bijhaal. Marcel houdt me netjes in de gaten..... En alles gaat prima.
Ik waarschuw Marcel nog voor paarden, en leg uit dat ik altijd stop, om dan de ruiter/amazone voorbij te laten gaan. Waarschijnlijk daarom worden we getrrracteerd op een grote groep bespannen koetesn met naar schatting 2500 koetsen en 5000 trekpaarden die allemaal sloom en traag staan af te wachten tot kun koetsier de alcoholische versnapering heeft ingenomen.....In het geheel niet onder de indruk. Ik ben de hekkesluiter dus eersdt vijf "open loggerts"die tussen de koetsen en paarden wandelen, dan ik met mijn vissenbolide erachteraan.

Toni hoort nog de leuke opmerking dat ik als koets er vijf trekpaarden voor heb hangen.....

Het volgt verder slingerend en rollend/heuvelend over een zeer stoffige heide. Knarsetandend af en toe. Het stof zit nog dik op Quesjer.....


Daarna stoppen we voor de tweede stop, bij Het Jagertje in Lierop. Ik zet Quesjer zo goed mogelijk in een rustig hoekje.
Een man wil later toch perse zijn fiets er langs trekken. En kijkt nergens naar. Ik ren de straat over en trek Quesjer een halkve meter aan de kant, maar helaas....Een kras in een stikker is het resultaat van zijn bagagedrager zie ik later thuis.... Stomme eikel! Elders was plek zat, maar misschien zijn vaste stekje? Ik moet toch wat stikkers vervangen, dus deze gaat ook mee.

De tocht gaat verder, maar Jan gaat vanaf hier naar huis. Dus met zijn vijven zoeven we over nu vooral veel asfalt naar de noordelijker gelegen randgemeenten. We zien de groeistuipen van Nuenen bijv. zwaaien Harry gedag, en eten een ijsje omdat Toni daar erg veel zin in heeft. Niemand protesteert echt.... En Arnoud trakteert!
Enkele minuten voor zessen rijden we weer voor bij station Best, zetten Marcel op de trein en verder gaat iedere zijns weegs. Ik naar de chinees die bij nader inzien de foute blijkt. Het is eigenlijk niet te pruimen. Maar ach, ik heb een heerlijke dag gehad. Weer terug volgtr nog een geanimeerde avond, waarin een volle pot thee en een biertje aan de droge maaltijd wordt toegevoegd, en vroeg op bed. De volgende ochtend weer rond 07.15 op weg, in de tegengestelde richting. Nu wat westelijker, Via Liempde, den Bosch, Tiel, Barneveld, Nunspeet naar Zwolle waar ik kwart over vier binnen rol. 470 km. verder dan drie dagen terug, en wat ik ook erg leuk vind: binnen drie maanden staat de kilometerstand van Quesjer op 10.010 km. gemiddeld dus 1001 km/maand..... Voor mijn doen is dat erg veel, want met de vorige quest was het maandgemiddelde rond de 700.

Wel, nu heb ik ook eens meegereden met BLOEM, eindelijk, na al die jaren. Heren, mijn dank voor het organiseren en het op sleeptouw nemen van die rare noorderling.

Ik plaatste nog wat fotootjes in het fotoboek bij deze tocht.....

Groet van Quesjer