PZ Ligt, Goes China, Stapt Op en Ligt weer


Start: Zondag 13 april 2008
Locatie:
Meer info: Paulus den Boer


Wegens geen opgaven en een tweede tocht afgelast

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

quesjer op zo 13 apr 2008 om 00:00

Deze tocht stond inmiddels al weken op Plaza, maar geen opgaven. Misschien door het tijdige vertrekuur van 07.00, nodig om in Assen niet urenlang te moeten wachten om het museum in te mogen. (om tien uur kun je er meteen in, om elf uur kan het zijn dat je 4 uur moet wachten.....)Een persoon meldde me dat drie rijders anderhalf uur later zouden vertrekken. geen overleg hierover, maar als mededeling. Voor mij reden om de tocht af te gelasten wegens gebrek aan aanmeldingen, en mijn eigen plan te trekken. De dag tevoren ben ik al naar Assen gereden, en bij een ligfietsgezin hartelijk en gastvrij ontvangen. Na een prima maaltijd, nachtrust en ontbijt werd ik netjes naar het museum begeleid. en was al vroeg binnen. (de lange wachtrij is dus na mij ontstaan)
Zeer indrukwekkend vond ik de tentoonstelling zeker! Tegen twaalven kwam ik aan bij het sportpark voor het ligfietsgedeelte van deze reis. (al had ik natuurlijk de avond tevoren ook al het een en ander uitgewisseld: in het gastgezin huisden o.a. een Alleweder, Mango, en wat Nazca's en een eigenbouw houten tweewieler)
Op het evenement waren alle grotere ligfietsbouwers wel zo'n beetje aanwezig. Ligfietsgarage Groningen stal de show met vier gele fietsen die op dezelfde manier gestickerd waren met de bedrijfsnaam in giga-letters. Een fiets was half af, met de top er nog niet op, zodat je een mooi idee kraag van het binnenwerk van deze fietsen. Henk en Monique va Nazca srtonden trots met hun nieuwe telg, ook M5 en Challenge natuurlijk.....Ted de Lange meldde mij dat hij de nieuwe verdeler van Optima was geworden. Hij staat dus nu tussen de fabriek en de dealers in. Deze fietsen worden nu in het verre gemaakt, en in Nederland afgemonteerd. Greenmachines waren er te berijden (wat ik natuurlijk ook even probeerde, reed echt lekker.
De andere zwolse rijders waren inmiddels ook aangekomen, en tegen vier uur reden we gezamenlijk weer terug. Aanvankelijk met een regelmatig tempo van 26 tot 28 km, tegen een rustig briesje in, en later kwam het gemiddelde duidelijkm lager te liggen, maar samen uit, samen thuis natuurlijk. Zodat we gezamenlijk tegen zevenen de noordrand van Zwolle bereikten. Het begon ook juist hier flink door te hozen, dus na het uiteen gaan alhier vlotjes doorgekacheld naar huis..... Al met al een welbesteed weekend, met een vleugje cultuur, gastvrijheid, ligfietsnieuwtjes en een kleine 200 km. op de klok.......

Groet van Quesjer