Nationale Ligfietsdag


Start: Zondag 30 maart 2008
Locatie:
Meer info: Kees van Malssen
Website: http://www.deligfietsspecialisten.nl/ligfietsdag

Zoals elk jaar op de laatste zondag van maart, wordt er ook op 30 maart 2008 weer de landelijke ligfietsdag georganiseerd.
Dit jaar wordt deze dag voor de vierde keer georganiseerd en de toerclubs en ligfiesspecialisten zijn bezig hun plannen bekend te maken.
Zet deze dag alvast in je agenda en volg de verdere details die later bekendgemaakt zullen worden.

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

mirandavango op di 01 apr 2008 om 00:00

Landelijke Ligfietsdag 30 maart 2008

De Landelijke ligfietsdag viel dit jaar letterlijk in het water in het oosten des lands.
Het plezier en de gezelligheid waren er niet minder om bij de groep die vanuit ACE in Winterswijk de zuidroute ging rijden.

De avond tevoren hadden we de KNMI-site geraadpleegd. Deze gaf aan dat het in het westen zou regenen. In de middag zou het vanuit het zuiden gaan regenen. Mooi, dachten wij, we houden het droog. Hadden ze dat even mis…

Onderweg met de auto van Enschede naar Winterswijk (we wilden fietsen huren) reden we Wouter Bakker achterop in zijn Alleweder. Raampje open, zwaaien. Bij ACE was het al een gezellige boel. Wouter kwam kort na ons binnen. “Ja, ik was die gek die zwaaide.” “Ooh, waren jullie dat?” ;-)
De Nazca Cruisers waren beide net in de verhuur. Patrick wilde liefst 20”-26” met voorvering. (De Rainbow van vorig jaar was toch iets minder goed bevallen door het ontbreken van die vv.) Er werd een Paseo aangeraden. Patrick koos de versie met bovenstuur. Ik wou graag op de Cougar. De neuspijp bleek te lang en om nu vlak voor de tocht te gaan zagen was niet echt de bedoeling. In de etalage stond een rode GreenMachine. Die stond al perfect op mijn lengte afgesteld. Ondertussen werd de buienradar geraadpleegd. We zouden het niet droog houden en verwachtten over één uur in de regen te rijden. Even later een groepsfoto en daarna reden we met 11 liggers tegen 12:30 uur Winterswijk uit richting Duitsland. Tot in Duitsland was het droog bij een lekkere 15 graden. Een stukje over de grens de eerste korte stop. Het begon langzaam te druppen. Even een koekje en wat vocht. Ik vond de zitting van de GM toch wat teveel rechtop staan, dus Wouter dook in zijn Alleweder en diepte daaruit wat imbusjes op. Willemijn sleutelde even en de rugleuning zakte naar achteren. Tonnie riep dat we verder gingen en Willemijn en ik besloten nu te ruilen van fiets. Het druppen was nu wel in een bui veranderd, maar het viel nog mee. Voor de zekerheid stopte ik de camera in de toptas. Dan maar geen foto’s meer. De Pioneer van Willemijn was meteen een verademing voor mij. Zou het gelegen hebben aan de 26” wielen of toch aan het feit dat ik nu heerlijk kon inklikken? Het ging steeds harder regenen maar dat deerde ons niet, de sfeer zat er goed in. Later stopten enkelen even om toch maar wat regenkleding aan te doen. Patrick kneep iets te hard de rem in en deed nog een poging een berm te knuffelen, maar dat lukte net niet. Ook geen herhaling van de grindbak - Jos Verstappen – aktie van vorig jaar iets verderop.
Toen we na een poosje bij de afslag richting Schloss Diepenbrock kwamen, stapte Tonnie uit en vroeg aan de groep of we meteen door wilden naar Winterswijk of toch naar Kasteel Diepenbrock. Willemijn en ik riepen meteen in koor: Diepenbrock! waarop Tonnie antwoordde dat dat het dan werd. Vooraan uit de Twentse Liggers divisie kwam meteen commentaar dat Tonnie zich wel erg gemakkelijk liet beïnvloeden door de dames. :-)
Verderop kreeg de Mango een lekke band. Na een aantal minuten teuten en fietspad blokkeren weer verder.
Bij Schloss Diepenbrock koffie/cappucino en Waffeln mit Vanille Eis und Schokoladensöse; lekker!
Na de koffiestop nog even wat fotootjes gemaakt bij de ingang. Daarna weer op Winterswijk aan (nu weer op de GM) in de stromende regen voor de resterende 12 à 13 km. (Toch maar eens nadenken over een onderwaterbehuizing voor de camera ;-)) Dit over overigens nog goed te berijden prachtige doorsteekjes / fietspaden. Het tempo lag wat hoger dan tijdens het eerste stuk en de GM fietste voor mijn gevoel wat fijner nu. De Rohloff is super!
Nat tot op het vel kwamen we weer terug bij ACE met een smile op ons gezicht. We kletsten nog even na en de etalageruiten besloegen van alle nattigheid die wij mee naar binnen namen.
Patrick kreeg het koud en we liepen snel richting auto. Er resteerde slechts 10 graden volgens een meter aan een gevel rond 17:00 uur. Ik had nog een droog fleecevest in de tas wat Patrick aantrok nadat hij zich hevig bibberend van zijn natte kleding had ontdaan. De verwarming in de auto zorgde voor de rest. Toch maar eens naar wat regenkleding gaan kijken, tot dusver waren we mooi weer fietsers. :-) Onderweg nog Peter, Jan en Wouter gekiekt vanuit de auto. Wat een bikkels! Weer ca. 40 km terug.
Eenmaal thuis samen ontdooien onder een warme douche, heerlijk.

Ondanks de regen hebben wij genoten.
Volgend jaar weer!

foto's:

http://gallery.welmers.net/v/mir/LandelijkeLigfietsdag2008/

Groetjes Miranda - Achteraf blij niet op de Cougar met slicks te hebben gereden...