Autovrije Zondag Tilburg


Start: Sunday 16 September 2007
Locatie:
Meer info: Naan Eldering
Website: http://www.tilburg.nl/index_pagina.asp?PAGINAID=6076&paginasoort=20&DOMEINID=64

Het Autovrij Feest vindt op zondag 16 september (de nationale autovrije dag) plaats in het Wilhelminapark Tilburg.
Gedurende de dag zullen er verspreid over Tilburg een drietal evenementen gaan plaatsvinden waarvan Stg Get Up! er één voor haar rekening neemt, te weten het evenement met duurzame mobiliteit als thema. We willen het evenement laten plaatsvinden in een eigentijdse, positieve, creatieve en daar waar mogelijk futuristische en innovatieve setting.
Zo laten we de bezoekers van ons evenement zelf de stroom opwekken, benodigd voor de draaitafels van de DJ en zullen 'action painters' een aantal sloopauto's gebruiken als canvas voor hun kunst. Er zal zelfs straattheater aanwezig zijn! Bij de start van het evenement zullen een aantal Velomobielen vertrekken om op de niet-autovrije ringbanen aandacht te gaan vragen voor alternatieve vormen van vervoer.
Op het evenement vindt de bezoeker tevens een infomarkt over duurzame mobiliteit (met onder meer duurzame initiatieven als de Eco Taxi, Green Wheels etc) en kunnen er fietsen worden uitgeprobeerd.
Er zal een groot ligfiets probeer parcours aanwezig zijn om mensen kennis te laten maken met deze manier van vervoer. We willen met deze aanpak het 'preken voor eigen parochie' doorbreken en ook andere doelgroepen, met name jeugd, naar het evenement trekken. Tevens bieden we gratis stands aan op onze infomarkt. Het evenement vindt plaats in het Wilhelminapark, het mooiste park van Tilburg.
Bij mooi weer nodigen we ligfietsers en andere geïnteresseerden uit om te komen picknicken. Maar heb je zin om nog wat bij te dragen? Wil je meerijden met de Velomobielen tocht? Wil je wat komen vertellen over jouw speciale fiets? Of wil je mensen helpen met leren fietsen? Wacht niet, en neem even contact met ons op!

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

Er zijn nog geen reacties of verslagen van dit evenement.