Wielercircuit Groningen [comp]


Start: Zondag 28 oktober 2007
Locatie:
Meer info: Wedstrijdcommissie
Website: /tijdwaar/location.php?id=15

Op het snelle circuit in Groningen wordt weer geracet voor de NVHPV-competitie.

De baan is geopend vanaf 12 uur en tegen 13 uur is de eerste wedstrijd.

Voorlopig programma

13.00 Snelste van 3 rondes
14.30 45 Minuten criterium
16.00 Estafette

De estafette telt niet mee voor de competitie.

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

twilwel op ma 29 okt 2007 om 00:00

Bijzonder succesvol verlopen races voor mij, zowel de sprint (!) als het criterium gewonnen en daarmee heb ik zelfs goede vooruitzichten op een tweede plek in het jaarklassement.

Snelste uit 3 ronden:

Het racekapje, die toch voor een belangrijk deel aan mijn succes heeft bijgedragen, is ook door Guus, Peter (met mijn Mango) en Anton gebruikt in de sprint. Guus bleef Xander en Dennis voor (2, 3 en 4) en Rob was net iets sneller dan Peter en Arjen (5, 6 en 7). Peter en Arjen hadden haast exact dezelfde tijd, Peter was slechts 0,01 sec sneller.
Anton bleef met het kapje Hans en Georg voor. Het vertraagde hem door het slechtere uitzicht wel in de bocht, maar hij vond dat het hem op het rechte eind duidelijk daarvoor compenseerde. Elise verbeterde haar tijd van vorig jaar en kersverse Mango rijdster Jolanda wist nog een lowracer achter zich te houden.

Criterium:

Na de snelle sprint wist ik me favoriet in het criterium. Met liefst 4 rijders in dezelfde ronde als mezelf was het geen heel ruime overwinning, maar ik ben er in geslaagd Xander, Dennis en Arjen voor te blijven. http://tinyurl.com/2enzoo Vooral Xander bleef nog lang plakken. Ik had hem bijna 20 minuten lang in mijn spiegeltje, voordat ik hem eindelijk los had gereden. De speelse Arjen kwam als echte lange afstand rijder pas laat op gang en wist nog dicht bij Dennis te komen.

Rob reed na 7 minuten Guus voorbij, die erg snel gestart was. Op zijn beurt kreeg hij Arjen op z'n dak. Rob probeerde nog aan te klampen, maar wie zal een stoomwals stoppen als die eenmaal op gang is. http://tinyurl.com/33rfpw

Anton reed een zeer vlakke race en daarmee kwam hij nog dicht bij Guus die nogal inzakte. Het dichterbij kruipen van Anton maakte hem kennelijk wakker: met twee flinke tussenprints wist hij zijn plek te behouden http://tinyurl.com/2q2ppp

Peter wil nooit geen snelle Comp Pools meer. Hij leek juist op weg om Guus aan de tand te voelen toen hij in de 19e minuut een lekke band kreeg http://tinyurl.com/2t8l49 Dat kostte hem flink wat plaatsen.

Uit deze grafiek is ook een heel verhaal te halen: http://tinyurl.com/yqru9c
Hanss met z'n Cobra met staartpunt rijdt na 10 minuten samenrijden bij Hans in de Quest weg. Dat terwijl David, Jan Marcel, Fré en de tandem van de gebroeders Ulrich met Henk van Boxtel twee groepen vormden. Niels reed lange tijd voor de 1e groep uit, werd op het laatst bijgehaald door Jan-Marcel maar kon zich weer loswurmen. Op de meet werd Jan-Marcel nipt verslagen door David.

Naschrift: ik heb serieus overwegen om net als vorig jaar weer met de Mango te rijden, maar ik was ook wel nieuwsgierig wat ik met de 26" Quest kon doen. Peter loste dit dilemma voor me op, want door de verkoop van z'n Gromylya Alleweder lag het voor de hand dat ik hem mijn Mango leende (in afwachting van z'n nieuwe Mango).
Eens te meer heb ik gemerkt hoe zo'n scherprechter de enige moeilijke bocht in het circuit is voor velomobielen. Mijn gemiddelde snelheid met de Quest is slechts 0,4 km/h sneller dan met de Mango vorig jaar. Dat zit 'm m.i. vooral in de hogere bochtsnelheid die ik aandurf met de Mango en het wat lagere gewicht. Dat scheelt op het vrij korte circuit enorm in het weer optrekken na de bocht en verklaart het kleine verschil grotendeels. Ook de omstandigheden waren dit jaar iets lastiger. De vlagerige wind kwam juist op het moment dat ik de apex raak (meest gunstige punt om de bocht aan te snijden) onder de reeds door de centrifugaalkracht wat gekantelde body. Dat dwong tot voorzichtigheid; ik reed daar met de hand aan de rem om bij een plotselinge windvlaag bij te kunnen remmen.
Volgend jaar ga ik wellicht weer met de Quest, maar dan in Zandvoort configuratie, met een verbreed spoor voor betere bochtstabiliteit en misschien zelfs met stuggere vering. Tenslotte doe je voor een thuiswedstrijd extra je best ;-)