PZ-tocht langs de wateren ten noorden van Zwolle


Start: Zondag 11 maart 2007
Locatie:
Meer info: Bert Bom
Binnen- & buitenlandse gasten van harte welkom :-)


Plat Zwolsch toertocht langs de wateren ten noorden van Zwolle. (plaatje)


Keuze uit 2 afstanden: ca. 78 km of ca. 92 km *


Startpunt: bij Uitspanning 't Engelse Werk te Zwolle.

Eindpunt: bij Restaurant van der Valk te Zwolle.

(indien gewenst rijden we nog even door naar het startpunt)

Vertrektijd: 11 maart 2007, 10:00 uur.

Afstand: ca. 78 km of ca. 92 km. *

Snelheid: ca. 22 km/h.

Pauze: in Vollenhove, bij de 1e doorkomst. *

We rijden over over goed verharde wegen & fietspaden.

Contact met de voorrijder tijdens de tocht via: 06 - 155 21 841


De route:

We rijden langs de IJssel van Zwolle naar Kampen, langs IJssel & Noorddiep naar Ramspol, langs de het Zwartemeer (noordzijde) en door het fruitteeltgebied ten zuiden van Kraggenburg naar Oud Kraggenburg en door het Waterloopbos naar de pauze in Vollenhove. Na de pauze rijden we langs het Vollenhovermeer naar Blokzijl en langs de andere oever van het Vollenhovermeer weer naar Vollenhove *. Langs het Kadoelermeer en Zwartemeer (noordoostzijde, langs Vogeleiland) naar Barsbeek. Langs de Venemaat en Wieden naar Zwartsluis, door de Oldematen naar De Velde, Zwartewatersklooster en Hasselt. Vervolgens langs het Zwartewater naar Genne en langs de Vecht naar Zwolle.


* Je kan het mooie ritje naar Blokzijl (ca. 14 km), o.a. om het Vollenhovermeer heen, overslaan en in Vollenhove ca. 40 min. extra pauzeren. Degenen die dat willen worden dan weer opgepikt als de groep voor de 2e keer Vollenhove passeert. Hierdoor vervalt de noordelijke lus in de route voor de ca. 78 km variant van deze toertocht, zie het kaartje.


Deze tocht is te mooi om te missen !!


Klik hier voor de conversatie op de Plat Zwolsch mailinglijst over deze tocht. Hier staat het 2e draadje van de conversatie. En hier staat het 3e draadje van de conversatie.


Hier vind je de goed weer verwachting van het KNMI ;-) En hier de heel mooi weer radar ;-)
Weer-Update 10 mrt.'07: Het weerbericht is zéér goed " Zondag een prachtige lentedag met veel zon " :-)

Hier info over de banner voor deze tocht en hoe je als club gratis een banner op ligfiets.net kan krijgen.

Belangrijk !!


Kijk de avond voor de tocht nog even op deze site. Indien er wijzigingen zijn, of uitstel, of afgelasting, dan wordt dat op deze site en via de Plat Zwolsch mailinglijst bekend gemaakt.

Inschrijven? Klikt u maar.... ....Voor deze toertocht geldt: inschrijven kan maar hoeft niet. Tenzij anders aangegeven vertrekken Plat Zwolsch toertochten gewoon met de deelnemers die op de afgesproken tijd bij het opgegeven startpunt staan.
Deze tocht werd graag voor u uitgezet door Bert Bom die waarschijnlijk op de Hurri gaat.
Binnen- & buitenlandse gasten van harte welkom :-)


Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

(Niet langer geregistreerd) op wo 14 mrt 2007 om 00:00

Hoi,
Afgelopen weekend gefietst in Zwolle. Een vriend van me woont sindskort in Zwolle en we hadden nogsteeds een afspraak staan om een keer samen een tocht te fietsen. Aangezien mijn flevobike eventjes uitelkaar lag heb ik een Flevobike Racer geleend van een andere vriend van me.

We waren een beetje laat dus van tevoren even naar Bert gebeld dat we wat later kwamen en dit was geen probleem.

Ik vond het een verschikkelijk leuke tocht en het heeft me weer ontzettend verbaast hoe mooi nederland kan zijn. (Wat hou ik toch van dit kikkerlandje)

Maar de mooiste verrassing voor mij was het waterloopbos. Ik heb een tijdje terug eens iets gelezen over "Urban exploring". Het komt erop neer dat mensen dan foto's maken van vergane glorie. Een goed voorbeeld van Urban Exploring is deze site: http://www.chiparus.org/ Hier staan ontzettend veel foto's van bijvoorbeeld verlaten dorpen: http://p.chiparus.net/prj/otzenrath.php Of nooit afgemaakte metro buizen: http://diggelfjoer.swalker.nl/aband/abandcharl/abandcharl1.html

En dus ook het Waterloopkundig Laboratorium!! http://p.chiparus.net/prj/waterlab.php

Nou is dat natuurlijk afgesloten voor publiek maar het waterloopbos is nu van Natuurmonumenten en sinds 2005 open voor publiek. In dit bos werden proefopstellingen op schaal gemaakt van bijvoorbeeld de havens van Lagos of Vlissingen en werden nadat ze gebruikt waren daar achtergelaten. Met Bert (die er erg veel over wist te vertellen) zijn we (geinteresseerde) nog door het bos gewandeld en heb ik als een echte toerist overal foto's van gemaakt.

Verder was het echt een ontzettend mooie tocht over fietspaden die ik zelf nooit gevonden zou hebben (achter de kerk langs...) En was ik aan het einde van de dag heerlijk moe en kapot, wat heb ik lekker geslapen de nacht zeg!

Ik post nog wel een aantal foto's.

Dank jullie wel Plat Zwols en Bert Bom!!!!