Paastreffen VIII (6-7-8-9 april)


Start: Vrijdag 6 april 2007
Locatie:
Meer info: Marcel Vriezekolk

laatste wijziging: 05-04 om 23:00
Aantal aanmeldingen: 66
Aantal personen: 101
(zouden we de 100 halen .... ja dus!)
De inschrijving is gesloten. Wil je nog komen is dat geen probleem, meld je bij aankomst even bij Marcel Vriezekolk.
Wil een dagje komen kijken is zaterdagmiddag en/of avond het beste moment.
Tot op het treffen!

Ingekomen mail:

Mailtje gekregen met een link naar een site met GPS routes in de omgeving van Harskamp. De bedoeling is dat ze op zaterdag een route te gaan rijden. Wie gaat er mee??? Deze rit gaat buiten de organisatie om!

Waar:

Camping de Harskamperdennen te Kootwijk (N52 09.007 E5 44.459)
Kaarten omgeving (en enkele foto's 2006).
Foto's 2006.
Foto's 2005.

Kort:

Het grote ligfiets-kampeerweekeind op de Veluwe, waar veel ligfietsers uit alle hoeken van het land elkaar treffen om enkele dagen samen door te brengen.
Op de zondag kunnen we samen fietsen (zie toertocht), wandelen, geocachen, genieten, eten, kletsen, dierentuin/musea bezoeken etc.
Dat is in het kort de kern van het ligfiets-paastreffen op 6, 7, 8 en 9 april 2007.

Paastreffen VIII:

Dit jaar gaan we dus al weer de achtste editie beleven van dit oergezellige ligfietsfeest. Zeer geschikt voor die ligfietsers die het leuk vinden om te kamperen, en om de paasdagen met veel andere ligfietsers genoeglijk om het kampvuur door te brengen en/of van de fraaie natuur of cultuur in de omgeving te genieten. We hebben daartoe weer de hand weten te leggen op de fraaie camping Harskamperdennen te Kootwijk, vlak bij Harskamp en pal naast de grootste zandverstuiving in Europa en grote heidegebieden op de Veluwe. Een schitterende en inspirerende omgeving dus. Naast het groepsterrein hebben we ook een zaal (met zeer goede verwarming, ideaal bij slecht weer) en een grote keuken tot onze beschikking.

Logo:

Het Logo gemaakt door Harry Gijsman.

T-shirt:

Het T-shirt met logo gemaakt door Harry Gijsman is te bestellen via de inschrijving.

Er kunnen geen T-shirt's meer besteld worden!

Zwaan-Kleef-Aan:

Een wezenlijk onderdeel van het paastreffen is ongetwijfeld de Zwaan-Kleef-Aan. Vanuit diverse lokatie's vertrekken liggers gezamenlijk om onderweg meer ligfietsers op te pikken en zo samen op te rijden. Kijk op de agenda voor tijden en routes.

Organisatie:

Door de organisatoren worden een aantal extraatjes geregeld. We zorgen dat er op zaterdag door de plaatselijke warme bakker brood geleverd wordt zodat we zondag een broodmaaltijd kunnen verzorgen. Er wordt op zaterdagavond gezamenlijk gekookt in de keuken, voor maximaal 80 personen! Bert Gazendam leeft op deze dag weer zijn culinaire en organisatorische lusten uit. Net als vorig jaar zullen we de inkopen centraal (in overleg met Bert) regelen. Voor deze Maestro Gazendam-Macaroni / Salade maaltijd zijn extra handen in de keuken bij het bereiden van deze maaltijd natuurlijk nodig. De capaciteit van de keuken heeft enige beperking en de keukencrew wil na uren (oergezellig!) koken ook zelf graag aanschuiven…... Vandaar de limiet van 80 eters. Vooraf opgeven dus!! Komen we boven dit aantal, dan wordt er iets voor de extra monden geregeld, en kunnen we ook bij nog hogere opkomst gezamenlijk aan tafel. Na afloop zijn er natuurlijk ook handen nodig om de keuken weer een net aanzien te geven....en met vele handen is ook dit zo geregeld! Op zondag kan een ieder zijn kookkunsten op de BBQ laten zien. Op beide dagen kan je ook kiezen voor een vegetarische variant. Voel je er voor om de kampeerder uit te hangen pomp dan je de Primus nog eens extra op, en kook je je eigen potje bij je tent. En als de beheerder het toestaat kunnen we een kampvuur maken waar we ‘s avonds allemaal sterke verhalen kunnen vertellen. Daar zijn natuurlijk wel bier, port, wijn en nootjes voor nodig, en wat korreltjes zout.....
Annemieke Copal zal haar schmink voor de kinderen meenemen om op 1e paasdag iets eenvoudigs te schminken.

Toertocht:

Bert van Vliet heeft aangeboden om een toertocht van ca. 60km uit te zetten
Globale beschrijving:
Het eerste deel gaat door open landschap langs landelijke weggetjes en dijkjes. Daarna komt het bos, met smalle paden en onverharde wegen, met leuke namen als 'Arnhemsekarweg' , Laak en Traa. Het laatste deel, vanaf Garderen, volgt wat bredere wegen, met als toetje nog een stukje bos. Je kunt dan echter ook de Provinciale weg blijven volgen tot aan de Hoog Buurloseweg, vlak bij de camping.

Inschrijven:

Inschrijven voor het paastreffen is om meerdere redenen handig. Zo kunnen de Zwaan-Kleef-Aan routes op elkaar afgestemd worden en je kunt aangeven of je zaterdag/zondag mee wil eten. Zoals je begrijpen zult: de maaltijden zijn i.v.m. deadlines en/of capaciteit alleen via reservering (kan bij het inschrijven) zeker te stellen. Ook kunnen we je vlak van tevoren het nieuwsbulletin toesturen met alle informatie die van belang zou kunnen zijn. Bovendien kun je zien wie zich opgegeven hebben, en uit welke woonplaats ze komen.
Heb je geen toegang tot internet, geef je dan telefonisch op. (06-10612797, Marcel Vriezekolk) We sturen dan het infobulletin per post naar je toe.
De prijzen zullen hetzelfde zijn als het vorig jaar (€8,00 p.p.p.n. en kinderen tot 12 jaar gratis) Deze kun je terug vinden op het inschrijfformulier. Ter plaatse is geen supermarkt, wel in Harskamp, 4 km. verderop. Je dient zelf voor je vertering te zorgen, eten, knabbeltjes enz. Voor meer informatie verwijzen we jullie naar de agenda van Ligfietsplaza Ook de laatste stand van zaken rond de zwaan-kleef-aan wordt op deze plaats gemeld.


We hopen weer velen van jullie te mogen begroeten tijdens dit weekend.
De leden van KaToCo: Nico en Marcel.

Houd deze site in de gaten voor nieuwe informatie …


Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

AndreasR op wo 11 apr 2007 om 00:00

http://www.liegerad-fernweh.de/reise/491-Paastreffen-2007/Paastreffen-2007.php