PAASTREFFEN VII (14-15-16-17 april)


Start: Vrijdag 14 april 2006
Locatie:
Meer info: Marcel Vriezekolk

De inschrijving is gesloten ... Langs komen of overnachten kan altijd. Meld je bij aankomst


Wil je een dagje langs komen dan is zaterdagmiddag/avond het beste moment.

Waar:

Camping de Harskamperdennen te Kootwijk (N52 09.007 E5 44.459)
Kaarten omgeving

Kort:

Het grote ligfiets-kampeerweekeind op de Veluwe, waar veel ligfietsers uit alle hoeken van het land elkaar treffen om enkele dagen samen door te brengen.
Op de zondag kunnen we samen fietsen (zie toertocht), wandelen, geocachen, genieten, eten, kletsen, dierentuin/musea bezoeken etc.
Dat is in het kort de kern van het ligfiets-paastreffen op 14, 15, 16 en 17 april 2006. Lees gauw verder...

Paastreffen VII:

Klik hier voor het LOGO van Harry Gijsman
Dit jaar gaan we dus al weer de zevende editie beleven van dit oergezellige ligfietsfeest. Zeer geschikt voor die ligfietsers die het leuk vinden om te kamperen en de paasdagen met veel andere ligfietsers genoeglijk rond het kampvuur door te brengen en/of van de fraaie natuur of cultuur in de omgeving te genieten. We hebben daartoe weer de hand weten te leggen op de fraaie camping Harskamperdennen te Kootwijk, vlak bij Harskamp, pal naast de grootste zandverstuiving in Europa en grote heidegebieden op de Veluwe. Een schitterende en inspirerende omgeving dus. Naast het groepsterrein hebben we ook een zaal (met zeer goede verwarming, ideaal bij slecht weer) en een grote keuken tot onze beschikking.

Zwaan-Kleef-Aan:

Een wezenlijk onderdeel van het paastreffen is ongetwijfeld de Zwaan-Kleef-Aan. Vanuit diverse lokaties vertrekken liggers gezamenlijk om onderweg meer ligfietsers op te pikken en zo samen op te rijden naar het paastreffen. Kijk op de agenda voor tijden en routes.

Organisatie:

Door de organisatoren worden een aantal extraatjes geregeld. Je kunt bijvoorbeeld alvast brood bestellen bij de plaatselijke warme bakker, dit wordt kersvers zaterdagmiddag op de camping afgeleverd. Ook kan er dit jaar weer een sweater besteld worden. Op de zaterdagavond zal er gezamenlijk worden gekookt in de keuken, voor maximaal 80 personen! Bert Gazendam leeft op deze dag weer zijn culinaire en organisatorische lusten uit. Net als vorig jaar zullen we de inkopen centraal (in overleg met Bert) regelen. Voor deze Maestro Gazendam-Macaroni / Salade maaltijd zijn bij het bereiden extra handen in de keuken natuurlijk nodig. De capaciteit van de keuken heeft enige beperking en de keukencrew wil na uren (oergezellig!) koken ook zelf graag aanschuiven…... Vandaar de limiet van 80 eters. Vooraf opgeven dus!! Komen we boven dit aantal, dan wordt er iets voor de extra monden geregeld en kunnen we ook bij nog hogere opkomst gezamenlijk aan tafel. Na afloop zijn er natuurlijk ook handen nodig om de keuken weer een net aanzien te geven.... Op zondag kan een ieder zijn kookkunsten op de BBQ laten zien. Op beide dagen kan je ook kiezen voor een vegetarische variant. Voel je er voor om de kampeerder uit te hangen pomp dan je Primus nog eens extra op, en kook je eigen potje bij je tent. En als de beheerder een kampvuur toestaat kunnen we hier ‘s avonds natuurlijk allemaal sterke verhalen vertellen. Daar zijn natuurlijk wel bier, port, wijn en nootjes voor nodig, en wat korreltjes zout.....

Toertocht:

Theo van Goor heeft dit jaar zijn best gedaan om een mooie toertocht op het programma te zetten.
Hier volgt zijn beschrijving van de route:

We vertrekken vanaf de camping naar Kootwijk, van daaruit rechtsaf over een smal fietspad naar Radio Kootwijk (is sinds kort opengesteld voor publiek.)
Vervolgens gaan we via Assel (ijsje?) over een prachtig stuk glooiend natuurgebied waar Prins Bernard graag kwam jagen (Hotel Oranje). Na Hoog Soeren koersen we langs (of gaan we aan) bij het Aardhuis. Daar kun je buiten wild kijken vanachter een scherm of binnen een expositie bezoeken. Daarna gaan over een hooggelegen stuk heidegebied met prachtige vergezichten naar het dorp Uddel. Daar zigzaggen we doorheen naar het vakantiedorp Elspeet. Hier gaan we links, waar we door bossen en over kleine klimmetjes bij het schilderachtige kasteel Leuvenum uitkomen. Daar aangekomen gaan we weer links richting Garderen. Daar moeten echt even de kuiten gespannen worden, maar na elke klim is een ......afdaling. Bij de molen van Garderen kunnen we wederom pauzeren. De molen is op aanvraag te bezichtigen en er kunnen pannenkoeken gegeten worden. Dan gaan we weer richting camping via weidse heuvelachtige akkers naar de legerplaats van de Apache helikopters Nieuw Millingen.
Dan is het nog de weg terug door een stuk minder bossig maar meer akkerland gebied. Totaal zo'n 60 km. Goed te doen voor iedereen.
Steekwoorden zijn: Tempo toeristisch laag (21 km/uur) Licht klimmen. Wijds uitzichten, Voldoende pauzes.
Starten rond 10:30 uur. Afkorten van de route is op vele plaatsen mogelijk. Duurt waarschijnlijk de hele dag. Dus pas rond 17.00 uur weer terug.

Korte toertocht:

Ook zal gekeken worden of we een tocht van 30/40km met een lage snelheid op het programma kunnen zetten. Dit speciaal voor degene die met kinderen een mooie tocht willen fietsen. In het infobulletin zal hier meer informatie over komen.

Inschrijven:

Inschrijven voor het paastreffen is om meerdere redenen handig. Zo kunnen de Zwaan-Kleef-Aan routes op elkaar afgestemd worden, je kunt aangeven of je zaterdag mee wil eten, brood laten reserveren etc. Zoals je begrijpen zult: brood en maaltijd zijn i.v.m. deadlines (di 11 april) en/of capaciteit alleen via reservering (kan bij het inschrijven) zeker te stellen. Ook kunnen we je vlak van tevoren het nieuwsbulletin toesturen met alle informatie die van belang zou kunnen zijn. Bovendien kun je zien wie zich opgegeven hebben en uit welke woonplaats ze komen.
Heb je geen toegang tot internet, geef je dan telefonisch op. (06-10612797, Marcel Vriezekolk) We sturen dan het infobulletin per post naar je toe.
De prijzen zullen hetzelfde zijn als het vorig jaar. Deze kun je terug vinden op het inschrijfformulier. Ter plaatse is geen supermarkt aanwezig, wel in Harskamp, 4 km. verderop. Je dient zelf voor je vertering te zorgen, eten, knabbeltjes enz. Voor meer informatie verwijzen we jullie naar de agenda van Ligfietsplaza Ook de laatste stand van zaken rond de zwaan-kleef-aan wordt op deze plaats gemeld.
We hopen weer velen van jullie te mogen begroeten tijdens dit weekend.
De leden van KaToCo: Nico en Marcel.

Niets vergeten mee te nemen ? ? ? ?.

Houd deze site in de gaten voor nieuwe informatie …

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

Er zijn nog geen reacties of verslagen van dit evenement.