Lelystad-Enkhuizen-Lelystad (comp)


Start: Zondag 23 oktober 2005
Locatie:
Meer info: Wedstrijdcommissie

De traditionele tijdrit met veel wind over de dijk van Lelystad naar Enkhuizen en terug vindt ook dit jaar weer plaats. Net als vorig andere jaren is het startpunt op de parkeerplaats bij de sluizen in Lelystad (boven dus). Vanaf 13.30 wordt er gestart, zorg dat je op tijd aanwezig bent. Aan de Enkhuizer kant gaat de route heen over het fietspad onder de tunnel. Aan het einde van het fietspad draai je linksaf de dienstweg op en begin je aan de terugweg.

Inschrijving vooraf is gewenst, maar niet verplicht. Deze wedstrijd telt mee voor de NVHPV jaarcompetitie.

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

(Niet langer geregistreerd) op wo 02 nov 2005 om 00:00

Dit is een éénzijdig verhaal. Namelijk mijn ervaringen bij de wedstrijd Lelystad – Enkhuizen – Lelystad, gezien vanaf het keerpunt bij Enkhuizen. Ik ga aan de kant van Enkhuizen tussentijden noteren, foto's maken en als dat nodig is velomobielen helpen met keren.
Even voor half twee sta ik onder het naviduct bij Enkhuizen en bel met de organisatie voor instructies. Gerrit Tempelman komt me helpen, wat achteraf gezien wel nuttig was.
Het regent nog heel licht, volgens Gerrit regende het in Lelystad duidelijk harder. We moeten tot 8 minuten over 2 wachten op de eerste deelnemer. Tot onze verbazing is het Ymte Sijbrandij. Die stond volgens Gerrit als 13e op de startlijst, en ze zouden om de 2 minuten starten. Maar Allert Jacobs was er om half twee nog niet, en die stond als 5e, dus waarschijnlijk heeft Ymte zijn startplaats overgenomen. We kunnen als we bij het keerpunt wat hoger gaan staan net over het naviduct kijken en zien dan de deelnemers aankomen. Maar we moeten nog 8 minuten op de volgende deelnemer. Binnen 1 minuut weer een deelnemer, daarna is het weer 13 minuten stil. Dan wordt het een half uur wat drukker, daarna lopen de wachttijden weer op.
Ik neem van elke deelnemer vlak voor het keerpunt een foto, maar als er net 2 geweest zijn en Gerrit en ik bezig zijn met standen noteren en doorgeven zien we plotseling weer een deelnemer vlak voor onze neus. Omdat ik zijn tijd moet noteren heb ik geen tijd meer om een foto te maken. Het was een witte velomobiel met zwarte vlekken (sorry hoor). De foto's zijn te vinden op http://home.hetnet.nl/~wfr-wind/lel2005/index.html.
Eén ligfietser komt aanrijden en negeert ons totaal. Gerrit roept naar hem dat dit het keerpunt is, maar hij reageert niet. Ik heb zijn tijd al genoteerd, maar blijkbaar is het een toevallige voorbijganger. 6 minuten later komt hij terug en vraagt: "Moet ik nog terug ook?" Als wij dat bevestigen slaakt hij een vloek en fietst verder. Die heeft echt niet goed opgelet. Als het goed is is er bij de start verteld dat ze direct na het naviduct moeten keren en mijn Mango staat in de berm, dwars op het fietspad. Als dat niet duidelijk is?
We krijgen door dat de laatste start om 3 uur is, dus dan zouden we tot ongeveer 4 uur nog deelnemers kunnen verwachten. Maar vanaf half 4 zien we niemand meer verschijnen. Na telefonisch contact blijkt dat we iedereen gehad hebben, dus we kunnen vertrekken. Het is inmiddels weer licht gaan regenen, maar de wind is nog steeds zwak. Waarschijnlijk waren het voor de deelnemers goede omstandigheden, al hoorden we van een van de deelneemsters dat ze al 2 lekke banden gehad had.
Achteraf hoorde ik dat het een waar lekkebandenfestival geworden is. Wim Schermer had halverwege de dijk al 2 lekke banden waarna hij teruggekeerd is. Op de terugweg kreeg hij nog een lekke band, en na de finish zag dat er weer een band lek was. Een paar dagen later had hij alweer een zachte band. Van alle deelnemers waren er maar een paar die zonder lekke band de finish gehaald hebben. Waarschijnlijk was een kapotte fles de hoofdoorzaak want verschillende deelnemers hadden groene glassplinters in hun banden gevonden.