Wielercircuit Breda (comp)


Start: Zondag 17 april 2005
Locatie:
Meer info: WeCo
Website: http://www.ligfiets.net/tijdwaar/location.php?&id=1


Vanaf 11 uur zijn er diverse wedstrijden op het wielercircuit in Breda. De routebeschrijving en de
beschrijving van de baan kunt u hier
vinden.

Programma

11.00 - 12.00 baan verkennen inrijden
12.00 - 12.45 sprint over buitenbaan
13.00 - 14.00 criterium linksom 1 uur + 1 ronde
14.00 - 15.00 pauze
15.00 - 16.00 criterium rechtsom 1 uur + 1 ronde


Deze wedstrijd telt mee voor de jaarcompetitie. Inschrijven gewenst.

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

arendsg op do 28 apr 2005 om 00:00

Verslag ligfietswedstrijd 17 april 2005 in Breda.

De openingswedstrijd voor de zomercompetitie was zoals gewoonlijk het bochtige buitencircuit van Breda. Bochtig want op een relatief kleine grondoppervlakte is een circuit uitgelegd van 1500 meter. Dan kan alleen als je de weg a.h.w. opvouwt in vele bochten. Die bochten geven sensatie maar ook valpartijen en van de baan raken. Henk de Koning en Marcel van Eijk kwamen met name niet ongeschonden uit de strijd. Beide maakten een flinke schuiver met daarbij de karakteristieke ligfiets verwondingen. Dus een vernielde racebroek en forse schaafplekken op de bil, de elleboog en knie. Op zich een reden om te stoppen, maar niet voor de die-hards. Beiden deden ook weer mee aan het tweede kriterium. Weer een uur racen.
In deze race was Henk de Koning plotseling een ronde achter. Paniek in het rekencentrum. Is hij een ronde gestopt of is hij niet geregistreerd door het electronische tijdmeetsysteem? Navraag na de wedstrijd gaf uitsluitsel. Kramp in de benen. Na een rondje gestopt te zijn heeft hij zich weer aangesloten bij het groepje.
Nieuwelingen bij deze race waren onder andere Pieter Pas en Christien Roelofsen. Zomaar een keer meedoen bij ligfietswedstrijden kan gewoon en is gezellig en gezond. Op hun open (zelfgebouwde?) driewielers een aparte verschijning. Dat het circuit niet bijster geschikt was voor achterwielbestuurde trikes bleek ook wel. Enkele keren kwam deze driewieler buiten de baan terecht. Gelukkig zonder aanrijdingen en verwondingen.

Dagwinnaar was zonder meer Hayco Moraal. Een sterke rijder op de sprint, maar bij een uur racen valt het nog wel eens tegen. Dit keer niet. Halverwege leek het op een gelopen race. Na de bekende bliksemstart van Hayco veroverde Ymte de eerste plaats en bleef dat gedurende de race. Maar Hayco gaf zich niet gewonnen. Tien minuten voor het einde voelde hij dat de winst erin zat en dat gaf hem vleugels. In de laatste bocht passeerde hij Ymte en mocht zich weer winnaar noemen. De sprint had hij ook al gewonnen.

De derde race van de dag was voor de tandem van Allert en John. Weer samen op de tandem als vanouds. John was bij de BeND in Zolder op een solofiets. Hij vond het maar eenzaam in de Quest en was blij dat maatje Allert erg weer bij was. Na 25 minuten kwamen ze op koppositie en gedurende de wedstrijd kwam er geen serieuze bedreiging meer van Hans of Hayco.

Bij deze openingswedstrijd in Breda zijn ook de Jaarkampioenen van 2004 gehuldigd. Zij kregen een geldprijs en ter gelegenheid van de lente geen bloemen, maar plantjes voor in de tuin. Ook werden er (niet officiële) dagprijzen uitgereikt.

Organisator van deze openingswedstrijd (en ook rijder) is al enige jaren Ruud Hundersmarck. Dit keer echter niet als rijder. Een rugblessure verhinderde hem om te rijden. Gelukkig was hij wel fit genoeg om de wedstrijd te leiden.

Gerard Arends.