Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Verslagen

Paas- en herfsttreffen XXI

aangemaakt op 14 oktober 2019 13:22 door wakkermans , bijgewerkt op 10 september 2020 14:06 door wakkermans

Treffen, De Nieuwe Hof, Otterlo, vrijdag 09 oktober 2020.

Nadat de lockdown het Paastreffen op de knieën heeft gedwongen, maken we ons nu op voor een Paas/Herfsttreffen onder het anderhalve meter regime. Harry Gijsman heeft het logo voor ons aangepast. Kampeerboerderij De Nieuwe Hof heeft met ons meegedacht door extra zitruimte te creëren.

Naast de verwarmde verblijfsruimte die normaal gesproken makkelijk 60 personen kan huisvesten is de naastgelegen opslagloods leeggeruimd. Dit is een halfopen schuur waarin je beschut zit tegen de elementen, en waar we indien nodig een vuurschaal kunnen plaatsen. Het apart hiervan gelegen nachthok waar normaal 60 personen kunnen slapen mag nu voor maximaal 50% bezet worden. Ons advies is om indien mogelijk buiten op de camping te overnachten, dat is de veiligste optie.
De keuken zal tijdens de maaltijdbereiding alleen toegankelijk zijn voor de kok en door hem/haar aangewezen hulptroepen. De maaltijd zal zowel binnen als in de loods worden genuttigd, zodat iedereen veilig afstand kan houden.

Het programma is heel kort als volgt:
- Vrijdagmiddag/avond 9 oktober aankomst en ontvangst met overheerlijke herfstsoep.
- Zaterdag toertochten in een gezins, klets- en scheurvariant. Daarna gezamenlijke maaltijd.
- Zondagochtend: Jaarvergadering NVHPV. Hiervoor dien je je apart aan te melden, zie agendabericht. Daarna naar huis fietsen.

Programma

Vrijdag is vanaf 16:00 de groepsaccomodatie open. Het plan is om een 'berghuttensoep' te maken, vol met groenten en granen om de koolhydraatvoorraden aan te vullen. Het eten wordt om 19:30 opgediend (neem een snack mee als je vroeg komt). Daarna wordt er gekletst en kun je een gezelschapsspelletje doen als je maar ver genoeg uit elkaar blijft.

Zaterdag zijn er toertochten in drie smaken: een scheurvariant voor doorfietsers, een kletsvariant voor gezelligheidsrijders en een gezinsrit voor wie lekker vaak wil stoppen onderweg, zie hieronder. Daarna wordt er weer gekookt, de keuze is tussen vleesstoofpot met rijst en groentestoofpot met linzen.

De zondag begint met paaseikeltjes zoeken voor de vroege vogels. Daarna vindt de NVHPV jaarvergadering plaats in de accomodatie. Daarvoor dien je je apart aan te melden. Daarna leveren we het geheel veegschoon op en keert iedereen zo veel mogelijk op gepaste afstand samenfietsend huiswaarts.

Toertochten op zaterdag 10 oktober

Uitgangspunt voor de toertochten dit jaar is dat ze alle drie langs het Survivalrunparcours in Hoenderloo lopen. Wacht met het genereren van het GPS bestand tot kort voor het treffen, misschien brengen we nog wijzigingen aan.

De scheurroute werd door de voorrijder ook wel bikkelroute genoemd vanwege venijnige klimmetjes rondom de Posbank. Voor de heenweg tot het survivalrunparcours (51 km, 230m klimmen), zie Google Maps voor streetview of fietsersbond (ter goedkeuring) voor GPX export, en voor de terugweg (28 km, 100m klimmen), zie Google Maps voor street view, of Fietsrouteplanner voor GPX export.

In de kletsroute zijn de meest venijnige stukken verwijderd, maar blijven wel prachtige passages door de Veluwe behouden. Voor de heenweg tot het survivalparcours (45 km, 170m klimmen) zie Google maps voor streetview of Fietsrouteplanner voor GPX export. Voor de terugweg (22km, 90m klimmen) zie Google maps voor streetview of Fietsrouteplanner voor GPX export. Als je terug met de gezinsroute meegaat is het 10 km korter.

Waarschijnlijk wordt er geluncht door de scheurders en kletsers bij De Zevensprong.

De gezinsroute is 37 km lang met 100 m klimmen, zie Google Maps voor streetview, en Fietsrouteplanner voor GPX export. Deze tocht houdt lekker vaak een pauze op plekken waar ook voor de in-de-fietskarzitters wat te doen is. De eerste stop is na 9 km bij uitkijktoren Kootwijkerzand, de tweede na 16 km bij Radio Kootwijk waar we een kleine lunch nuttigen, de derde na 25 km bij Survivalrunparcours Hoenderloo, de vierde na 26 km bij "IJs van Co", en de vijfde na 33 km op een geheim weggetje waar nooit iemand komt.

Praktische informatie

Je kiest zelf bij de inschrijving aan welke onderdelen je mee wilt doen, en hoeveel nachten je wilt blijven slapen. Voor het slapen heb je ofwel je eigen tent en kampeerspullen nodig, ofwel je slaapt op een van de drie slaapzalen. In dat geval breng je een slaapzak en hoeslaken mee. De slaapzalen zijn in een apart gebouw, los van de verblijfsruimte. Bestek en borden zijn op locatie aanwezig. Wij zorgen voor thee/koffie, maar voor alle het andere drinken, ontbijt en alcoholhoudend spul zorg je zelf, er is een Spar supermarkt in Otterlo (2 km), open op vr./zat. tot 19:00, of de Plus in Harskamp, open vr. tot 21:00 en zat. tot 20:00. Als je niet meedoet met de gezamenlijke maaltijden kun je voor je tent je eigen kostje koken. Wil je alleen meedoen met de toertocht maar niet overnachten? Dat is prima, maar als je een auto parkeert op de boerderij, schrijf je dan in als daggast-met-auto.

De inschrijving is geopend. Mocht je kort voor het treffen klachten hebben die passen bij een mogelijke coronabesmetting, blijf dan thuis en laat je testen. Het kan ook zijn dat er (locale) lockdowns komen die opnieuw roet in het eten gooien. In beide gevallen kun je je inschrijfgeld terugvragen.

Zie ook: http://campingdenieuwehof.nl

Meer info bij Kampeer en toercommissie

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Inschrijven

Om je in te schrijven dien je ingelogd te zijn.

Verslagen (0)

Ligfiets.net 2.0

Inhoud website

E: redactie@ligfiets.net

Techniek website

E: webmaster@ligfiets.net

NVHPV

E: nvhpv@ligfiets.net
T: +31 172 23 34 52
KvK: 40259675
Meer informatie
Lid worden en opzeggen