Herfsttreffen XVIII

De KaToCo is weer op sterkte en dankzij hulp van diverse kanten kunnen we goed nieuws melden. Roef Veerman is aan slag gegaan om een locatie te vinden in de omgeving van Nijmegen, en dat is gelukt. Van 6-8 oktober strijken wij neer bij De Tienmorgen in Beers, 15 km onder Nijmegen.


Start: Vrijdag 6 oktober 2017
Locatie: Beers, bij Nijmegen
Meer info: KaToCo

Het is een prachtige landelijke locatie op het terrein van een zorgboerderij, voorzien van speeltuin en kinderboerderij. We gaan experimenteren met nieuwe toertochtvarianten, er is een 30 km tocht voor gezinnen/kinderen, en een langere toertocht waarin een speciale 'scheurlus' is opgenomen voor wie niet lang stil kan zitten. De lunchstop is bij pannenkoekenrestaurant Walrick in de prachtige natuur van de Hatertse/Overasseltse vennen. De routes zijn te bekijken op de blog van Roef.

Voor de volwassenen komt Sjors van Duren op vrijdagavond een lezing geven, hij is de locale trekker van het fietscongres Velo-City dat deze zomer in Nijmegen werd gehouden (13-16 juni, 2017), en zal vertellen wat er op dit groots opgezette symposium van de European Cyclists' Federation ter tafel is gekomen.

Het herfsttreffen is een evenement waarop alle leden van de NVHPV van harte welkom zijn. Je slaapt naar keuze binnen in een slaapzaal of buiten in je eigen tentje. Doe mee en draag bij aan de gezelligheid! Inschrijven is mogelijk t/m 3 oktober.

Het programma staat hieronder vermeld. Let op, we zoeken nog vrijwilligers die een taart/cake willen bakken voor vrijdagavond tijdens de lezing. Mail de KaToCo. De vacature voor het toetje op zaterdagavond is ingevuld door Frank Cornelisse, hij waarschuwt dat het calorierijk gaat worden.

VRIJDAG 6 OKTOBER

15:00 Vanaf dit moment ben je welkom op De Tienmorgen.
17:00 Bereiding gezamenlijke maaltijd
18:30 Aan tafel. Menu:
- pompoensoep met room, pijnboompitten en Turks brood
- bijgerecht: pasta met eenvoudige saus.
- nagerecht: huisgemaakte cake

We houden een lijst met laatkomers bij, stuur een mail
naar kataco@ligfiets.net.

20:00 Lezing van Sjors van Duren over VeloCity, 's-werelds grootste fietscongres dat dit jaar in Arnhem-Nijmegen werd georganiseerd. Sjors vervulde een belangrijke rol in de organisatie, en weet als geen ander wat er speelt in de wereld van beleidsmakers en fietslobbyisten.

ZATERDAG 7 OKTOBER

10:00 - 11:00 Start toertochten:
- gezinstocht (ca. 30 km) met stop bij pannenkoekenhuis Walrick, midden in natuurgebied Overasseltse en Hatertse vennen.
- gecombineerde klets- en scheurtocht (60-80 km).
De scheurvariant kent een extra lus waarin naar hartelust geraced mag worden. De routes worden momenteel verkend en zeer binnenkort gepubliceerd op de blog van Roef.

17:00 Bereiding gezamenlijke maaltijd. Chef kok: Marieke Rijkse.
18:30 Aan tafel. Menu:
- hoofdgerecht: Rijst met Indiase currysaus, op basis van varkensvlees of cashewnoten.
- nagerecht: vla of iets anders (VRIJWILLIGER GEZOCHT)

ZONDAG 8 OKTOBER

Opruimen en zoveel mogelijk gezamenlijk naar huis fietsen.

Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

Wilco op vr 15 sep 2017 om 21:05

Wanneer kunnen we inschrijven?

wakkermans op di 19 sep 2017 om 07:18

Zéér binnenkort!

Erwin-met-de-Velomobiel op wo 20 sep 2017 om 09:49

Is de overnachting dezelfde prijs of je nu binnen slaapt of dat je in een tent overnacht?

wakkermans op wo 20 sep 2017 om 22:20

Inderdaad, je hoeft vooraf niet aan te geven of je binnen of buiten wilt slapen, de prijs is hetzelfde. Dit jaar betalen we overigens een vaste prijs voor de accomodatie, dus hoe meer mensen er komen, hoe leuker we het kunnen maken!

rowingvictor op do 21 sep 2017 om 22:46

Helaas kan ik er dit jaar niet bij zijn...maar het alternatief is vást geen straf..

http://www.ligfiets.net/news/5587/fietsen-voor-licht-in-ethiopie.html

Fijn Herfsttreffen allemaal !!

Lorhijn op vr 22 sep 2017 om 15:30

Jij ook een fijne "vakantie" victor! Zet m op :-D.

Lorhijn op vr 22 sep 2017 om 15:31

PJK op za 23 sep 2017 om 08:34

Ik wil mij alleen aanmelden voor deelname aan de toertocht, kan dit?

Lorhijn op za 23 sep 2017 om 12:50

Gezellig Peter! Je kan je gewoon inschrijven zonder dingen aan te vinken die je niet gaat doen.

AndredeBoer op wo 04 okt 2017 om 15:29

Is er nog iemand die langs Woerden komt en vanaf daar samen op wil rijden?! Ik rijd met een Quest. Vertrek ergens rond 1230 uur. (ev pm-metje naar: a.t.de.boer apestaart versatel.nl )

maartje op do 05 okt 2017 om 14:51

Helaas kunnen wij er dit jaar niet bij zijn. Heel veel plezier en mooi weer toegewenst allemaal!

Petra105 op do 05 okt 2017 om 16:05

Zijn er mensen die met de auto komen en mij vrijdagavond een lift kunnen geven naar station Cuijk? Ivm een begrafenis kan ik nl vrijdag niet blijven overnachten....

RGerritsen op do 05 okt 2017 om 23:01

Petra, waarschijnlijk kom ik vrijdagavond met de auto en kan je wel even een lift geven als ik weer naar huis ga (na de lezing).
Ik ben bereikbaar op 06-33702492

Lorhijn op ma 09 okt 2017 om 15:57

NoStress op ma 09 okt 2017 om 20:15

Een mooi verslag Roef.
Ik kan op de een of andere manier niet (meer) reageren op blogs, dus doe ik het maar hier.

Het moge duidelijk zijn dat een treffen of toertocht er niet 'zomaar' zijn. Daar zit enorm veel werk in. Daar ben ik mij heel goed van bewust. Heel veel dank daarvoor allen van Katoco en andere vrijwilligers. De locatie was meer dan prima. Het gemis aan telefoonbereik juist heerlijk! Ik had een boekje mee om mij stil terug te trekken. Geen kans voor gekregen. Veel te gezellig. We hebben zelfs over fietsen gepraat Haha!
De kletsroute was prachtig. Ik ben dol op fietsen over dijken. Schitterende uitzichten en mooie dorpjes erlangs. Van kletsen kwam niet veel met onze kap tegen het slechte weer. Een keus, alles of niks. Het weer was me te risicovol 3 dagen lang om zonder kap te rijden. De koffiestop was smullen met al die fraaie stoommachines.
Het tempo? Nou ja het tempo is netjes verklaart door Roef in zijn blog. We hebben wel aangegeven los van de groep terug te gaan. Tot mijn verbazing kreeg ik de hele reut achter mij aan. Tja we zijn geen racers, maar fietsen wel door als het moet. ;-)

Kortom een echt ouderwets geslaagd herfstreffen. Alle element daarvoor waren aanwezig. De rest moet je zelf doen.
Oh ja, de voordracht van Sjors van Duren was geweldig. Wat een openbaringen. Het deed mij goed te zien wat hij voor elkaar heeft gekregen. Een nieuwe norm gezet voor toekomstige fietsprojecten. Alleen moeten we eens af van de term fietssnelweg. Doorfietspad vind ik beter klinken. Het is echt geen racebaan. Voor wie er niet bij waren hebben echt wat gemist.