Rainbow Ligfietsen Longo

De Longo is een fiets met lange wielbasis 20" wielen, een comfortabele gematigde race houding die resulteert in een snelle ligfiets.

Dit zijn ingrediënten voor een koersvaste en snelle kilometervreter, die u alle ruimte geeft om eindeloos inspiratie op te doen.

Ideaal voor lange toertochten, maar ook voor woon-werk verkeer.

Prijsindicatie: vanaf 1795 euro

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

(Niet langer geregistreerd) op wo 20 sep 2000 om 00:00

Na één jaar woon-werkverkeer met mijn Longo moet dit vakje met Longo-ervaringen maar eens worden gevuld. Dat heeft de fiets absoluut verdiend. Samengevat: het is geen supersnelle fiets, daarvoor is het geheel met spatborden, verlichting, drager, tas, etc. waarschijnlijk iets te zwaar (bijna 20 kilo) en zijn de banden om de 20 inch wieltjes iets te breed. Met mijn racefiets was ik voor mijn dagelijkse 23 kilometer enkele reis ongeveer evenveel tijd kwijt. Een gemiddelde snelheid van rond de 28 km/u blijkt hetzelfde als vroeger. Maar o, wat is het veel comfortabeler toeren met deze fiets. SPD-pedalen clips waren na 10 maanden een flinke verbetering. De voeten blijven lekker in de schoenen hangen en er gaat geen energie meer verloren aan het op de pedalen houden ervan. Gewone pedalen leken me als beginnende ligfietser wat veiliger, maar de SPD’s bevallen nu erg goed. De Vredestein banden hebben zich prima gehouden. Achter een stevig versleten loopvlak, maar geen enkele lekke band over ruim 5000 kilometer. De grootste tandwieltjes achter blijven ongebruikt, een iets minder steil setje had van mij wel gemogen. De bar end shift blijft prettig schakelen. De fiets is prachtig gebouwd en oogt na een jaar nog als nieuw. Toegegeven in de winter heb ik ‘m veel minder gebruikt en er bij thuiskomst dikwijls een doek over gehaald. Bij gladheid bleek je wel erg snel een onveilig gevoel te krijgen en was een slippertje snel gemaakt. De banden hebben dan ook nauwelijks profiel, maar waarschijnlijk helpen alleen spijkerbanden in zo’n geval. Voor een ligfiets is de Longo eigenlijk wel een beetje gewoon. Maar dat bevalt mij wel. Hartstikke goed zelfs.

jack op wo 02 mei 2001 om 00:00

Kijk op www.jackenmarita.tmfweb.nl voor mijn webpagina over de Rainbow, veel foto's tips en anderszijds, Marita

(Niet langer geregistreerd) op do 21 nov 2002 om 00:00

Bij auto's (ja, die dingen bestaan ook nog) is het voor iedereen duidelijk: Hoe langer de wielbasis, hoe beter de wegligging en het comfort. Bij ligfietsen lijkt men vaak andersom te denken, of gaat het om die plm. 1 meter grotere draaicirkel die de gemiddelde lange wielbasis méér heeft dan de gemiddelde korte? Feit is wel dat ook bij ligfietsen een lange wielbasis comfort betekent en dit geldt zeker voor de Longo. Comfort in dit geval met een hoofdletter, want wat glijdt-ie soepel over de weg. Ok, het is even wennen, je moet de Longo de eerste paar meters z'n gang laten gaan, niet te veel willen corrigeren. Maar dan gaat-ie ook als de TGV. "Nee, hè", zegt m'n vrouw (ze kijkt op m'n scherm). "Ja, hè" mompel ik (gelukkig) onhoorbaar en dan "Waar zullen we heen fietsen, dit voorjaar? Via Münster naar het Teutoburgerwoud is erg mooi" Martin

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.