Nazca Explorer

De Explorer is de onderstuur versie van de Cruiser. De Explorer wordt geroemd om zijn comfort en het voorspelbare, makkelijke stuurkarakter. Sterke punten zijn het door en door betrouwbare en comfortabele CrMo frame, de afwerking en de prijs/kwaliteit verhouding. Een fiets die garant staat voor vele duizenden kilometers fietsplezier!

Door het indirecte onderstuur (het stuur wordt met een stuurstang verbonden met de voorvork) heeft de fiets een kleine draaicirkel en een ontspannen houding van armen en schouders.

Net als bij al onze andere modellen zijn er veel opties mogelijk, zodat de Explorer in overleg helemaal aan uw wensen aangepast kan worden. De ligfiets van het jaar 2001 is sindsdien elk jaar iets lichter, beter en veelzijdiger geworden!

In 2010 is een kettingrol in de trekkende ketting opgenomen, hierdoor is de fiets met name tijdens het klimmen efficienter geworden.

Zithoogte : 54 cm.

Prijsindicatie: vanaf 1875 euro

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

rene op zo 27 aug 2000 om 00:00

Als het idee achter de Explorer was om een zo comfortabel mogelijke fiets te maken dan zijn ze daar bijzonder goed in geslaagd. De Explorer is de meest comfortabele fiets waar ik ooit op gereden heb. Een prettige houding, voor- en achtervering, onderstuur, alles draagt bij aan het comfort. De fiets is ook mooi om te zien. Ik vind de gekromde achtervork een mooi en functioneel detail. Als ik ook minpuntjes moet noemen: de fiets is wat zwaar en niet zo erg snel (maar daar koop je 'm ook niet voor) . Ik vond zelf het stuur met tweede balhoofdstel (of hoe noem je dat, zo'n stuur met een stangetje van de voorvork naar het apart scharnierende stuur) niet zo heel prettig sturen. Een stuur zoals bijvoorbeeld de Challenge Twister heeft bevalt me beter. Misschien is het een kwestie van wennen. Ik rij normaal op een hele andere fiets: een Optima Baron maar heb al op veel verschillende fietsen mogen rijden.

Sake op zo 03 apr 2005 om 00:00

okt 2000: Vorige week heb ik bij Nazca in Hengelo een explorer gehuurd voor een dagje, en mijn ervaringen meteen uit kunnen wisselen met de bouwer, erg prettig. De fiets is zeer comfortabel. Compleet uitgevoerd. Zelfs de knalgele kleur beviel me. Ik had me van de snelheid niet teveel voorgesteld, maar die viel me erg mee. Geen dingen die gaan irriteren i.t.t. de Hurricane die ik vandaag heb gehuurd. juni 2004: Ruim 18.000km verder, dus tijd voor een update! Diezelfde fiets die ik toen heb gehuurd, heb ik kunnen kopen. Het bleek een prototype te zijn, dus Explorer nr 0, zeg maar. 3*8 versnellingen, grote vakantiedrager en er werd verlichting voor me op gezet. Nazca is jammer genoeg voor mij inmiddels naar Nijeveen verhuisd. Ik gebruik de fiets voor woon-werk (8km enkel) en steeds meer voor tochten. De fiets is erg comfortabel en degelijk. Ik fiets erop met het motto, if it ain't broke, don't fix it en hij kan er tegen. Ik heb ook zo'n 1500km met kar erachter gereden, en dat gaat prima. Ik hoop dat ik nog wat sneller kan fietsen en wil proberen mijn fiets daarvoor wat aan te passen: groot voorwiel en daardoor vlakkere zithoek. Gaat de hoek van de voorvork problemen opleveren? april 2005: met enige professionele hulp uit onverwachte hoek is het inderdaad gelukt om, met behulp van een rainbow voorvork, mijn Explorer eind 2004 om te bouwen naar 26/26. Het was wel even wennen, maar problemen heeft het niet gegeven. Nu kan ik probleemloos langzamer fietsen dan wandelaars. Ik lig nu dus ook een stuk vlakker en ga dus (theoretisch) sneller. De geometrie komt nu erg overeen met de oude (=tot 2003?) pioneer, op de hoek van de vork na. De eerste 500km moesten mijn nekspieren nog wat extra getraind worden. In de praktijk is het snelheidsverschil moeilijk te merken omdat andere omstandigheden ook veranderen. De voorvering heb ik trouwens ingeleverd, en dat mis ik eigenlijk alleen bij drempels. Klinkers worden beter verwerkt door de grote wielen.

(Niet langer geregistreerd) op di 12 dec 2000 om 00:00

Overgestapt van Speedliner Blue Glide (bovenstuur, volledig geveerd) naar de Explorer. Wilde een onderstuur fiets die steviger is dan de Blue Glide. Na diverse fietsen te hebben uitgeprobeerd (o.a. Challenge Focus, Optima Dragon en M5 Blue Glide) werd de Explorer de overduidelijke winnaar (heb uiteindelijk gekozen voor de 3x9 versie met standaard, vakantiedrager en S-licks banden). De zitting is wat breder dan andere merken en zit erg prettig. De plaats van het stuur is perfect, bij alle andere fietsen vond ik dat het stuur iets te ver naar voren stond. De wat langere wielbasis (mogelijk doordat het stuur niet rechtstreeks op het balhoofd is bevestigd) draagt zeker ook bij aan het comfort van de fiets. Zelfs met zo'n 20kg bagage aan het achterrek voelt de fiets nog zeer degelijk aan. Het schakelen met de bar-ends in vergelijking met de gripshifts van de Blue Glide is een verademing, heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat het een kwalitatief betere groep betreft. Ik heb hem nog zeer kort, lange termijn ervaring heb ik dus nog niet maar tot op heden ben ik zeer blij met deze fiets.

(Niet langer geregistreerd) op ma 30 jul 2001 om 00:00

Tijdens mijn vergelijkend fietsonderzoek heb ik onderandere de Nazca Explorer geprobeerd. Ik vind dit een heel goedmoedige fiets, zeer comfortabel en stabiel, maar toch wendbaar genoeg om even straatje te keren. Door de ietwat hogere zit heb je een goed overzicht in het verkeer, ondanks mijn geringe lengte (1m69) heb ik geen problemen om beide voeten aan de grond te zetten. De lengte instelling functioneerde zonder modificaties, met de voorbuis volledig ingeschoven kon ik goed bij de pedalen. De wegligging is volledig neutraal en geen moment nerveus, ik denk dat dit een prima alledaagse fiets zou kunnen zijn. Ik mis echter het gevoel van snelheid dat ik op een lagere fiets wel heb, het voelt mij allemaal iets te goedmoedig aan. Mvg. [email="vrutten@multiweb.nl?subject=reactie op ervaring met de nazca explorer"]Victor Rutten[/email]

(Niet langer geregistreerd) op di 04 sep 2001 om 00:00

Op 23 april 2001 heb ik een verkeersgele Explorer gekocht.De fiets is uitgevoerd als Shimano 3x9 Deore. Als extra heb ik laten monteren: een langere zitting met hoes om het zitschuim, een instelbare achterdemper, standaard, toptas, spiegel en computersteun. Ik heb de pedalen vervangen door een paar goede crosspedalen. Na enige honderden kilometers wil ik wat ervaringen weergeven. Ik gebruik de fiets voor woon-werkverkeer ca. 30km.v.v en toertochten. De fiets is "in het echt" veel mooier dan op de foto. Zelfs andere ligger spreken hun waardering uit. Ik heb al eens eerder geschreven dat ik het de BMW motorfiets onder de ligfietsen vind. De gemonteerde onderdelen zijn zonder meer goed te noemen. In de periode dat ik hem heb zijn er geen problemen geweest met de fiets. De standaard is een prettig onderdeel Je hoeft de fiets niet ergens tegenaan te zetten of op de grond te leggen. De voorvering zou ik niet willen missen. Bij mijn vorige ligger ontbrak de voorvering. Het ontwerp is geen compromis tussen twee werelden maar een duidelijke keuze voor comfort zonder echt aan snelheid te moeten inleveren. Ik maak voldoende snelheid om soms hinder te ondervinden van andere weggebruikers, zelfs van automobilisten die op zondag aan het "wandelen" zijn.Verder rijdt de fiets ontspannen. Lekker de handen op het stuur. Genieten van je fietstocht. Soms vergeet je dat je aan het fietsen bent alles gaat bijna vanzelf. Eigenlijk te ontspannen. bij een toertocht had ik een einddoel voor ogen. Dat doel had ik bereikt, maar omdat het zo lekker ging reed ik steeds verder. Als resultaat stond ik met "hongerklop" midden in het zuid-hollands landschap. Met het weinige geld dat ik had meegenomen heb ik bij een pompstation wat te eten gekocht. Ik moet zeggen dat ik niet helemaal fris thuis kwam. Mijn conclusie: een prima fiets! Martin -big bird- van Maanen

wimw op di 18 dec 2001 om 00:00

Dit was de eerste ligfiets waar ik op reed en ik was meteen verkocht aan het concept. Het is uiteindelijk, een paar maanden later, geen Nazca geworden, omdat ik wat sneller wou. Maar de Explorer, dat was een dagje echt genieten. Achteroverliggend als een strandstoel ongemerkt tegen wind in zoeven als een Rolls.. Het comfort is een ijzersterk punt van deze fiets. Op het laatst ging ik voor de pret door kuilen in de weg rijden om die zalig vering te voelen. Alleen het laatste stukje door de duinen van Schoorl terug naar Bergen aan Zee merkte je dat 'ie wel zwaar was om tegen de helling op te hijsen.

ArnoldKester op do 15 mrt 2007 om 00:00

Update, 15 maart 2007. Afgelopen najaar zijn door De Liggende Hollander voor "vriendenprijs" de Magura schijfremmen vervangen door Shimano 535 hydraulische schijfremmen. Tegelijk heb ik een luxere Meks voorvork laten monteren. Prima remmen, die 535's, alleen had Frank er Avid schijven opgezet, die bleken na verloop van tijd waarschijnlijk vanwege de gegolfde buitenrand, schokkerig te remmen bij lage snelheid. Vorige week heb ik ze vervangen door (ongegolfde) Shimano schijven en is ook dat probleem verdwenen. Onlangs ketting en cassette vervangen, banden (Monte Carlo) gaan nog prima. Inmiddels 10500 km op de teller. Arnold Kester, 15 maart 2007. 14 april 2004. September 2003 aangeschaft, een nachtblauwe Explorer, met Magura Louise schijfremmen en een 3x8 SRAM versnelling. Iets versmald onderstuur, bar-end shifters. Mooie fiets! Het was mijn tweede ligfiets: de eerste was een tweede-hands Flevo-Bike, waar ik ruim 6 jaar op gereden heb, zo'n 3000 km per jaar. Mijn keuze werd bepaald door een aantal eisen en wensen: Zo wilde ik een 26" achterwiel omdat bij een 20" wiel de derailleur veel meer modder vangt. Bij sommige 20-20 fietsen zag ik de derailleur bijna over de straat slepen. Het werkt! Hij blijft inderdaad schoner. Ik wilde ook schijfremmen, omdat velgremmen de velg vervuilen en verslijten. En schijfremmen remmen nog iets beter dan de Magura velgrem die ik op mijn Flevo-bike heb. (werkt ook! zie hieronder). Onderstuur was een harde eis. Daar kan je namelijk je petje aan hangen als het je te warm wordt. En je hebt geen bovenstuur in de weg. Dat onderstuur mocht wel weer niet al te breed zijn, vanwege de stallingsplaats. Indirect onderstuur wordt het dan al gauw. Vallen alle M5 fietsen al af. En een aantal oudere Challenge's en Optima's. Erg lage fietsen kwamen ook niet in aanmerking, want ik wil nog wel een beetje gezien worden. 50 cm hoog wil ik toch wel. Rainbow viel eigenlijk ook af, want de rechte framebuis vind ik niet mooi. Een Sinner Spirit heb ik geprobeerd, die vond ik lawaaiig. Zat ook niet lekker. Rainbow Lyra: prima fiets, maar weer zo'n stormram, en ook vond ik het met mijn 56 jaar niet comfortabel, die enorme beenzwaai over het 26" voorwiel. Net zo de Nazca Pioneer. Eigenlijk bleef alleen de Explorer over en toen die ook nog eens tijdens drie dagen huur goed bleek te rijden was de keus gemaakt. De versnelling werkt perfect, met als enige opmerking dat SRAM helaas de bediening van de naaf "omgekeerd" heeft, zodat rechts (met de derailleur) opgeschakeld wordt door de shifter vooruit te duwen, en links (naaf) juist andersom. Terwijl het gelijk schakelen voor de vorige 3x7 versie nog met veel bombarie als "intuitief" was aangeprezen. Na 1000 km ben ik er nog niet geheel aan gewend! Terwijl de doorsnee-gebruikers die (op de rechtop-fiets) van een voorderailleur afgepraat worden, er een eenhands-bediening bijkrijgen, waarvan de bediening van derailleur en naaf toch weer verschilt (draai en schuif). Remmen: Afgezien van de problemen met de voorrem (zie verder), fantastisch. Vingerlichte bediening en in principe perfecte doseerbaarheid (alweer: zie hieronder). Janken van de remmen bij regen nemen we op de koop toe. Zo vaak regent het niet. Stuur: Het iets (4 cm) versmalde onderstuur geeft ruim genoeg draai. Ik raakte nooit in problemen vanwege te grote draaicirkel. Het zou nog wel wat smaller kunnen. Aflevering: Met de voorvork (merk INSync, type 320) was er meteen op het "oefenterrein" bij De Liggende Hollander al iets mis. De voorvering was veel te slap, het kleinste verkeersdrempeltje sloeg de vork tegen z'n aanslag. Volgens het bijliggende owner's manual was de veer (ja, maar 1 (een) veer in die vork!) bestemd voor personen tot 75 kg. Ik weeg ongeveer 73 kg. Rare jongens, die Japanners, Of Koreanen. Maar hun kilo's zijn misschien lichter. Of zo. Maar goed, ik kreeg een sterkere veer opgestuurd. Die gemonteerd en toen toen was het nog raak. Bij iets grotere drempeltjes, waar ik met mijn Flevo Bike altijd moeiteloos overheen dender. Ondertussen bleek er ook iets mis met de voorrem. Vreselijk gekrijs als hij wat warm werd. Het werd steeds erger, en ik zette zelfs de fiets in de schuur en reed weer op de Flevo; ik dacht dat er iets zou gaan scheuren. Terug naar Eindhoven. Stefan onderzocht de rem en kwam tot de conclusie dat de schijf aanliep als gevolg van een niet goed gefreesd bevestigingspunt op de vork. Hij vijlde zo hier en daar wat aan, er ging een bericht naar Nazca, en de rem deed het zonder stampij bij warm-worden. Weer naar huis. Een paar weken later weer naar E. voor een nieuwe vork, met wel goed gefreesde rem-ogen en een nog sterkere veer. Veerprobleem opgelost. Thuisgekomen blijkt de rem nog steeds herrie te maken en ruw aan te voelen. Hij remt niet gelijkmatig, maar hakerig. Als ik met flinke snelheid stevig afrem "bromt" de rem (snelle wisselingen van remkracht). Eigenlijk remt-ie het best als het regent, kwa gelijkmatigheid. Maar dan laat je het ook wel om stevig te remmen, want de schijf komt dan in trilling als een wijnglas, hij gilt dan echt heel luidruchtig. Het regent niet zo vaak, dus dat stoort me niet echt. Het remmen bij droog weer (de hakerigheid, alsof de schijf niet overal even dik is) valt me zwaar tegen, voor een rem van dik 400 echte hollandse guldens per stuk. Dit alles aan de voorrem. De achterrem wordt veel minder belast en geeft, misschien daardoor, geen problemen. Eigenlijk is een schijfrem achter baarlijke nonsens, een trommelrem, of zo mogelijk rollerbrake is ruim voldoende. Maar het staat wel mooi, die schijfrem. Rij-ervaring En hoe rijdt-ie nou? Hij rijdt zonder meer goed. Na een flinke gewenningsperiode --de knieen waren aan de Flevo gewend-- hebben de knieen nu ook een Nazca-modus ontwikkeld en rij ik stabiel. De minimum snelheid is veel lager dan op de Flevo-bike, dat is gemakkelijk in stadsverkeer. De kruissnelheid is hoger, gemiddeld een kilometer in stadsverkeer. En zoals ik al vermeldde, de wielen blijven schoner. Bovendien, omdat de fietstas flink wat hoger hangt dan aan de Flevo, blijft die ook veel schoner. Dat is ook comfort. Het is een echte herenfiets. Maar het rem-probleem is dus nog niet opgelost. Eindhoven! Arnold Kester, 14 april 2004 (inmiddels, even kijken, 1306 km).

(Niet langer geregistreerd) op di 20 apr 2004 om 00:00

Na een beetje rondkijken op internet ben ik met een aantal voorkeuren naar de ligfietswinkel in Amsterdam gegaan. Twee proefritten later heb ik voor de explorer gekozen. Wat een stabiele fiets ! Na 6 lange weken wachten kon ik 'm de dag voor kerstmis ophalen. Ik had nauwelijks extra's bestelt, alleen HS33 remmen, standaard en een grotere zitschaal. Tijdens de kerstvakantie was het gelukkig redelijk weer en heb ik de eerste 500 km nog in 2003 kunnen rijden. Tijdens de eerste rit al bijna overreden op een rotonde. Dit leverde al de eerste krassen op zowel de fiets als de berijder :+( Na de vakantie weer terug naar Duitsland (waar ik woon en werk) om de fiets voor woon- werkverkeer in te zetten. Nu is een bukfiets al een redelijk zeldzaam verschijnsel als vervoermiddel, maar een ligfietser lijkt wel een buitenaards wezen ! Ik fiets elke dag 16 km door de stad naar m'n werk en moet zeggen dat het tot nog toe slechts tot een handvol gevaarlijke situaties heeft geleid. Nu is de fietser in het duitse verkeer gelijkgesteld met een voetganger. Het fietspad wordt gedeeld met het voetpad en er zijn nergens echt goede overzichtige situaties. Maar terug naar de explorer. Na een maandje heb ik er SPD-pedalen en schoenen bij gekocht en ik moet zeggen dat dat een stuk beter fietst. Vooral tijdens lange tochten in het weekend (het voordeel van weinig fietser zijn de lege, redelijke fietspaden in de polders). De vering is echt voortreffelijk, zeker op de slechte wegen in de stad. Ik gebruik de fiets nu op z'n laagste stand en eigenlijk vindt ik dat nog te hoog. Na de 2200 km die ik er nu op heb zitten kan ik niets anders zeggen dat ik nog steeds zo tevreden ben met de fiets als op de eerste dag. Het is een echte gooi- en smijtfiets de heel wendbaar en toch redelijk snel is. Ik haal nu tijdens mijn gebruikelijk rondje van 47 km, zo'n 28 km/h gemiddeld en racefietser ben ik tot zeker 45 km/h de baas. Door de stad kan ik niet echt snel fietsen aangezien ik bij elke uitrit moet stoppen. Dat heeft niets met niet gezien worden te maken, dit komt gewoon doordat de duitse automobilist niet kijkt. Al zou ik op een olifant rijden, loop ik nog gevaar. Al met al een zeer goede fiets voor zowel de lange rit (120 km+) als het dagelijkse woon- werkverkeer.

hjongste op di 01 jun 2004 om 00:00

Ik heb de explorer een paar maal gehuurd voordat ik tot de aankoop overging. Allereerst waarom een explorer? Omdat ik toch wel door de stad moet met de fiets, leek een erg lage ligfiets wat onpraktischer. Ik kijk wel eens verlekkerd naar een low racer, maar in stadsverkeer is dat niks. Het 26” achterwiel van de explorer maakt je net wat hoger. Overigens is de lighoek snel en eenvoudig te veranderen bij de explorer. Ik wilde wel perse een onderstuur. Voor mij was juist een van de argumenten voor een ligfiets dat je dat stuur voor je kwijt bent. Eindelijk na 6 weken wachten was hij er dan. Een degelijke fiets en ziet er mooi uit. Goed afgewerkt en de 3x8 is voldoende voor het Nederlandse vlakke landschap. Niet een lichte fiets, je merkt dat je bij de enkele heuvel die we hebben dat je een gewicht naar boven moet hijsen. Top snelheid tot nu toe 50 km/hr. Kon veel harder, maar met een nieuwe fiets toch maar eerst wat ervaring en gevoel opdoen voor de balans. Een keertje bij een stoplicht vanuit stilstand omgevallen (zeer beschamend). Direct dus wat krassen op stuur en naafversnelling. Dit is mijn eerste ligfiets en ik moet duidelijk nog wennen om snel in het verkeer op te trekken. Je kunt niet snel even ergens vlak voor schieten zoals op een zitfiets of een stoepje pakken. Ook maar een bril spiegel gekocht. Effe wennen, maar je kunt achterop komend verkeer anticiperen. Ik ben nu 1200 km verder en geen echte problemen gehad. Ik merkte na een paar dagen een vervelende overslag in de derailleur, maar dat werd veroorzaakt door een stijve schakel in de ketting, wat heen en weer wrikken en wat spray en het was verholpen. Ondertussen ook de remblokjes vervangen. Mischien dat ze nog niet helemaal op waren, maar voor die paar euro heb ik liever nieuwe blokjes. Overigens weet ik niet of 1000 km met een set blokjes lang of kort is? De Monte Carlo’s heb ik opgepompt tot 5 bar. Da’s hoger dan op de wang staat (3 bar), maar ik heb ergens gelezen dat je ze wel tot 6 bar kunt oppompen. Ik heb wel angst voor een lekke band, want een lekke band plakken van een gewone stadsfiets is een fluitje, maar van een ligfiets, die je niet even op zijn kop kan zetten lijkt het me allemaal wat lastiger. De duim schakelaars werken perfect. De standaard dynamo is niks. Het maakt het trappen duidelijk zwaarder. Volgende keer een SON dynamo of een acculicht. De standaard is handig, maar werkt maar voor 1 stand van de zitting. Als ik de zitting van positie verander verandert het zwaartepunt en blijft ie niet meer op de standaard staan. Dat is waarschijnlijk te verhelpen door de standaard iets in te korten. De explorer is degelijk gebouwd en ik vind hem een mooie lijn hebben. Als nieuwe ligfietser heb ik toch wat opmerkingen. In het verkeer ben je toch kwetsbaarder. Ik fiets dan ook veel anticiperender dan met een gewone fiets. Ik kijk en denk verder vooruit en heb op die manier heel wat “near misses” kunnen vermijden. Ook de belasting van je benen, knieen, heup gewrichten en enkels is heel anders. Mischien komt het omdat je sowieso harder rijdt en meer rijdt, maar na een trip van 60 km voel ik mijn heupen en knieen. Ik heb dus gauw een cadans meter geinstalleerd, zie hier: http://www.ligfiets.net/zelfbouwer/project.php?project_nr=167

(Niet langer geregistreerd) op vr 17 sep 2004 om 00:00

Sinds oktober 2003 trotse ligster van een knalgroene explorer met liggend onderstuur, schijfremmen, naafversnelling en tassendrager. Bevalt prima na twee jaar op een alligt. Vooral de vering is een verademing voor mijn hele lijf. Jammer dat de fiets aanmerkelijk zwaarder is. (komt o.a. door de ketting van 80 cm. die ik gebruik om het geheel safe te stallen in Utrecht... ;) Met een kleine aanpassing gaat mijn dochter van 1,5 nu mee achterop. Zij vindt het helemaal fantastisch. Het windschermpje is met een kliksysteem bevestigd aan het kuipstoeltje. Voor het lopen aan de hand met de fiets heb ik een simpele oplossing gevonden (nog ten tijde van de alligt) Een aluminium buisje van ongeveer veertig centimeter aan een kant tien centimeter omgebogen tot een haak. Die haak ik onder de handrem of mijn stuur en ik kan aan de hand lopen met de fiets zonder te bukken en nog remmen ook! Wat tape zorgt ervoor dat het buisje niet rammelt onderweg. Het is met een ringetje aan mijn frame te haken. Verschillende standen op de fiets heb ik nog niet vaak gebruikt. De meest rechte stand heeft wegens knieproblemen de voorkeur... Al met al een degelijke fiets waar ik nog jaren mee vooruit kan (al gaat het idee van een velomobiel ook wel kriebelen maar die kan ik nu niet stallen) Meer info of foto's zien? Mail dan mariamjut@wanadoo.nl

(Niet langer geregistreerd) op za 02 okt 2004 om 00:00

Voor alle mensen die gevraagd hebben naar de stuurhulp: onder Vereniging > zelfbouw vinden jullie twee foto's! Mariam

Renadi op di 02 mei 2023 om 10:02

Goedendag,
Ik heb een probleem en ik hoop dat iemand een goede tip heeft!

Ik heb op marktplaats een nazca explorer op de kop getikt. Het frame was te lang voor mij (ik ben circa 160 cm) en is door een fietsenmaker voor mij ingekort. Echter, 

ik loop nu tegen een ander probleem aan, namelijk dat het zitje, of in ieder geval de opstaande rand aan de voorkant van het zitje eigenlijk net te hoog voor mij is om goed een voet aan de grond te krijgen en stabiel te kunnen starten en stoppen.

Volgens mij is het zitje niet meer lager te stellen, dus ik zoek naar een andere oplossing. Is een andere zitting een optie? Of een stuk van de opstaande voorkant afzagen? Dat klinkt rigoreus, en wellicht dat het dan te weinig steun gaat geven.

Hopelijk heeft iemand een tip voor mij? Alvast hartelijk dank!
Renadi Santoso

Renadi op di 02 mei 2023 om 11:40

Of kleiner voorwiel misschien?

Robby op ma 29 mei 2023 om 10:04

Gisteren een Explorer bij Maarten81 op kunnen halen, dank hiervoor. Meteen gaan fietsen; heerlijke fiets die een beetje zwaar aan voelt maar daardoor erg comfortabel.

Klein verbeterpunt; de cassette is een 11-32 vertanding hierdoor zijn de sprongen tussen de versnellingen nogal groot. Ik ga hier een minder steile cassette monteren.

Rob

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.