Jouta Ligfietsen 2000 ( niet meer leverbaar)

Een driewieler die stuurt met het kantelknik-systeem. Dit houdt in dat de fiets bij een stuurbeweging automatisch gekanteld wordt.

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

(Niet langer geregistreerd) op ma 21 aug 2006 om 00:00

Jammer dat er maar zo wordt doorgezeverd over dat kantelen, over de voordelen van een jouta hoor je bijna niemand, de fietsjes van jouta waren zeker sneller dan de moeilijker te berijden flevobikes, en ze zien er ook nog eens beter uit zijn handig in de stad en er zit een handig groot bagarek/bak op. ik heb met mijn jouta met 24 inch wielen de grootste lol gehad naar het werk, en ik was ook supersnel over sneeuw en gladde wegen, altijd sneller weg bij de spoorwegovergang en 2x zo snel als een gewone fietser op het rechte stuk, ik was ook 40 seconden sneller op mijn werk dan met de gewone fiets over 1360 meter. tussen het 3 hoeks frame achter een netje gespannen en voila een ruime bagagemogelijkheid. op langere ritten is de wat rechte zit minder comfortabel en 26 inch wielen waren ook beter geweest maar je blijft je verbazen over het gemak waarmee je fietsers voorbij zoeft, ik kan alleen maar positief zijn over dit ontwerp en de jouta heeft naar mijn idee nooit de erkenning gekregen die het wel zou moeten hebben als pionier in de nederlandse ligfiets geschiedenis. P.S. als er mensen zijn die behoefte hebben aan een jouta owners meeting ( een bijeenkomst en toertocht van jouta fietsen en hun gebruikers) dan wil ik mij daar wel voor inspannen, kan ik meteen mijn jouta onder het stof vandaan halen en de trommelrem laten maken, en andere bandjes enz.enz.

Wouter op wo 16 mrt 2005 om 00:00

Geweldige fiets! Ik heb de mijne tweedehands. Erg scheef, dikke afwijking naar rechts en meer koffiemolen dan fiets. Na een verbetering (de trap-as is nu verstelbaar voor verschillende beenlengtes) en fikse opknapbeurt meteen een TL-toertocht gemaakt (110km) terwijl de fiets nog zo scheef als wat was. Domme fout gemaakt: uitwijken bij een noodstop, dus afgeworpen (auw). Inmiddels is de fiets vrijwel recht en wordt ze steeds mooier. Het zitje is natuurlijk zwaar kl*te omdat het niet verstelbaar is (een kussentje of een wat dikkere kont helpt); de Jouta is totaal niet geschikt voor mensen van meer dan 180cm lang (ik ben 190cm) en dan natuurlijk het Jouta-effect; ik trap er nog steeds wel 'ns in :( Toch is het een echte fun-fiets. Super handig voor korte ritjes in de stad (boodschappen zó achterin) en toch redelijk snel en uiteindelijk redelijk comfortabel. Ik gebruik 'm ook wanneer het heeft gesneeuwd of geijzeld; ik kom dan toch nog veilig op mijn werk ;) Da's pas laggen!

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.