Velomobiel.nl Strada

De Strada is gebouwd naar de principes van de Quest:

De Strada is een comfortabele èn snelle driewieler voor dagelijks gebruik. De Strada heeft twee sturende en geremde voorwielen en een aangedreven achterwiel.

Comfortabel door onafhankelijke vering op alle wielen, weersbescherming, verstelbare zitting en het bereiken van relatief hoge snelheden bij weinig inspanning.

Snel door in de windtunnel geteste aërodynamische carrosserie en een hoogwaardige licht lopende aandrijving met derailleurversnellingen.
Veilig door beschermende carrosserie, goede zichtbaarheid door opvallende kleur, geïntegreerde rolbeugel, geringe windgevoeligheid en een deksel voor het instapgat van zacht materiaal.

Praktisch door ruime bagagecapaciteit, onderhoudsarme aandrijving en remmen, eenzijdige wielophanging (bandenwissel zonder loshalen wielen) en geringe breedte (80 cm).

De techniek van de Strada is een op een afgeleid van de Quest, onderdelen zijn uitwisselbaar. De techniek is daarom al beproefd en de produktie efficient. De verschillen zijn klein maar wel merkbaar.

De Strada is wendbaarder door de open wielkasten voor die meer stuuruitslag mogelijk maken en is gemakkelijker te stallen en manouvreren door de iets kortere staart, de fiets is iets stabieler door het bredere spoor. Maar de stroomlijnvorm van de Quest met de dichte wielkasten is onovertroffen, de prijs voor het gebruiksgemak is een iets lagere topsnelheid. 

Voor iedereen zullen de voor- en nadelen weer anders wegen. In het algemeen kun je zeggen dat de stroomlijnvoordelen van de Quest vooral benut worden op lange rechte winderige polderwegen en vooral ook bij mensen die dan hard rijden (35+ km/h), als je wat minder hard rijdt of in een meer stadse omgeving dan zullen de voordelen van de Strada misschien zwaarder wegen.

 Prijsindicatie: € 9.200,00.

Specificaties:
 Lengte: 265 cm
 Breedte: 67 cm
 Hoogte: 95 cm
 Gewicht: 31 kg 

Ervaringen

pauldijs op do 26 nov 2009 om 00:00

Sinds 5 weken ben ik in het bezit van Strada 5. Voor mij is het de perfecte velomobiel. Hij is relatief licht in gewicht en daardoor trekt hij zeer rap op. Ik heb een jaar met een Quest gereden dus ik kan de 2 fietsen met elkaar vergelijken. De open wielkasten geven de gelegenheid om dikke 47 mm perfect moirees te monteren. Daarvoor krijg je veel comfort, weinig rolweerstand (zie metingen Wim Schermer) en een korte draaicirkel. De body is tegenwoordig gemaakt van een mengsel van polyester en carbon waardoor je niet meer zo angstig hoeft te zijn voor barsten en deuken als je op het materiaal drukt. Dan de snelheid.. Zoals al gezegd; deze fiets trekt snel op en tot de 30 per uur merk ik geen verschil met de Quest. Sterker nog, ik heb soms het gevoel bijna weerstandsloos te trappen, zo makkelijk gaat het. Daarna merk je dat de echte topsnelheden van de Quest minder makkelijk (of niet) te bereiken zijn. Langdurig 45 rijden is er niet bij. Overigens heb ik de 50 al eens aangetikt (geen wind, vlakke weg) Wil je dat wel: kies dan een Quest. Dan moet je wel langdurig meer dan 200 watt kunnen trappen( en dat is dus niet mijn ding). Ik heb gekozen voor een Velomobiel-dakje (aanrader), claxon, knipperlichten, twee buitenspiegels en keramische lagers. Ik ben zeer gelukkig met deze fiets en mijn volgende zal dan ook weer een strada worden.

pauldijs op ma 06 jun 2011 om 23:15

Zo'n 10000 km verder ben ik nog steeds zeer tevreden over mijn strada. Het onderhoud aan wielen, remmen, naven etc is zeer gemakkelijk door de open wielkasten. Wat betreft de banden raad ik iedereen met deze velomobiel GoCycle voorbanden aan: zeer comfortabel, licht en vooral...SNEL !!! Let op: alleen een velomobiel met open wielkasten is geschikt voor deze brede voorbanden. Achter heb ik tegenwoordig een Furious Fred met raceguard antilek. Comfort, bescherming, grip en een lage rolweerstand. Voorlopig geen andere achterband meer voor mij. Dan de snelheid: ik was iets te pessimistisch over de snelheid: ik rijd tegenwoordig makkelijk dik in de 50 en raak meerdere malen malen op vlakke stukken de 60 aan. Harder gaat niet , maar dat ligt meer aan het beperkte verzet. Op Cyclevision 2010 reed ik een uur lang gemiddeld 45 per uur en haalde ik aardig wat Questen in. Wat niet wel zeggen dat een Strada sneller is dan een Quest...maar zo groot is het verschil nu ook weer niet !!

RodePioneer op ma 01 aug 2011 om 23:35

Sinds januari 2011 heb ik een Strada. Het is een zeer goede en degelijke fiets. Inmiddels heb ik er ruim 9000 km mee gereden. De fiets stuurt goed, voelt niet zenuwachtig aan en heeft een uitstekende wegligging. Er hebben zich geen noemenswaardige problemen voorgedaan. Gemiddelden over middel-lange afstanden van tegen de 40 en kruissnelheden -afhankelijk van de onstandigheden- van boven de 50 zijn geen uitzondering. Hoewel de fiets op rechte weg niet zo snel is als een Quest zal hij in het stads-verkeer en op bochtige trajecten niet veel onderdoen. Ik heb tot nu toe gereden met Vredestijn Perfect Moiree en met Schwalde Kojak banden. Met de Kojaks is de fiets wel sneller maar heeft minder grip, echter nog steeds voldoende. De service van ACE en Velomobiel is professioneel en vakkundig. Hiervoor niets dan hulde!

MaartenH op do 10 nov 2011 om 17:46

Als Strada rijder sinds september 2010 met ondertussen ruim 21.000 km in de wielen wordt het tijd voor het plaatsen van een ervaring. Ten eerste de snelheid, die doet in mijn ervaring tot circa 37 km/u nauwelijks onder voor de Quest. Hoe hoger de snelheid, hoe groter het verschil. Tot 40 km/u zal de Quest 1-2 km/u sneller zijn dan de Strada, niet meer. Banden en het wel/niet met dekje rijden kunnen dan een groter verschil maken. Je moet dus een sterke rijder zijn die regelmatig richting 40 km/u en hoger gaat, om te profiteren van het snelheidsverschil tussen Strada en Quest. Het belangrijkste voordeel van de Strada is het bochtengedrag. Dat komt door twee dingen: kleinere draaicirkel, dus makkelijker manoeuvreren/minder vaak hoeven steken, en breder spoor, dus stabieler in de bochten. Voor mij is die stabiliteit het belangrijkste voordeel. Niet alleen kun je harder door bochten heen, nog belangrijker vind ik dat de Strada rustiger reageert als je (iets) te hard door een bocht gaat en je veel meer tijd geeft om te corrigeren. Ook een voordeel is dat je brede, comfortabele en snelle banden zoals de F-Lite kunt gebruiken, zonder dat dit tot een onacceptabele draaicirkel leidt. Tenslotte blijft ook een voordeel, dat je met open wielkasten er makkelijker bij kunt. Mijn advies is dan ook om je, tenzij je een echt snelle rijder bent, niet teveel te verkijken op het snelheidsvoordeel van de Quest en goed na te denken over de andere voordelen van de Strada. Dan nog iets over het verschil tussen Carbon en gewone Strada - ik heb in beide gereden (13.000 km gewoon en 8.200 km Carbon). Op de een of andere manier vind ik de Carbon Strada een tikkie lekkerder fietsen. Het gekke is, dat het niet per se aan het gewichtsverschil ligt. Zelfs met bagage in de Carbon versie vond ik het lekkerder fietsen dan de gewone. Wat het zegt weet ik niet, geen twee fietsen zijn hetzelfde en soms heeft de ene fiets 'het' wel en de andere niet. Het blijft handwerk.

Tvkmez11 op di 11 sep 2012 om 21:49

Sinds een paar maanden ben ik de gelukkige eigenaar van een Strada (Carbon) als stapje op van mijn baron (ook een uitstekende ligfiets maar toch een stuk minder snel). Bevalt uitstekend. Fietst lekker comfortabel, en lekker snel. 40 km/u gemiddeld voor een uur is best te doen, mits er maar niet al te veel obstakels zijn. Verkeersdrempels zijn wel eens vervelend; niet dat je de grond raakt met de chassis, maar juist dat je hem niet meer raakt met de wielen.... De armsteunen zijn heel comfortabel, alhoewel ze de bewegingsvrijheid wat belemmeren als je dingen anders dan sturen wilt doen. Wel af en toe wat vibraties in de zijpanelen. Zijn een stuk verminderd door er 2 schuimpilaartjes in te steken. Probeer er dagelijks mee naar mijn werk te fietsen; 20 km enkele reis. Computer van het werk past netjes naast de stoel, en tas met kleren en lunch aan de andere kant. Reacties van andere weggebruikers zijn over het algemeen heel positief, alhoewel ik vast wel eens wat mensen heb laten schrikken als ik er plots langs kom. Waarom een strada? Heb verschillende velomobiels geprobeerd en de andere merken zaten wat mij betreft toch minder solide en minder goed uitgedacht in elkaar. Wat uiterlijk betreft zijn er anderen die beter scoren, maar ruil mijn strada niet om. Een quest zou leuk zijn geweest voor de snelheid, maar aangezien de meeste quest rijders toch wel eens omgegaan zijn durfde ik dat toch niet. Met de Strada blijf ik (nog) voorzichtig in de bochten, maar tot dusverre nog niet opgetipt. Inderdaad, betekend dat ik Herman niet bij kan houden maar nog geen bukker gehad die me voorbij ging.

paulvanroekel op di 23 okt 2012 om 09:11

Sinds nu bijna een jaar ben ik in het bezit van een mooie gele Strada (nummer 94). Daarvoor had ik zelfs nooit van velomobielen gehoord, of zelfs aan ligfietsen gedacht alhoewel ik wel een actieve (autoloze) fietser ben. Door de verandering van woon-werk afstand (van 60 naar 30 km enkele reis) ben ik op zoek gegaan naar een fiets waarmee ik in weer en wind het hele jaar door comfortabel die 30 kilometer kon fietsen. Uiteindelijk is dat de Strada geworden. En ik heb er geen seconde spijt van gehad. Het comfort is beslist stukken beter dan op de rechtopfiets, afgezien van die natte rug en het feit dat het in de zomer wel eens erg warm kan worden in dat gele bakje. De snelheid viel me in het begin wel wat tegen. Ik dacht dat +40 km p/u makkelijk te halen zou zijn maar in de praktijk fiets ik met 30-35 km p/u. Het gemiddelde in het woon-werk verkeer ligt op zo’n 28 km p/u. Ik geef toe dat ik ook niet erg mijn best doe om veel harder te gaan en door het gebruik van de (beruchte) Marathon Plus banden (zomer en winter) moet ik waarschijnlijk ook wat snelheid inleveren. Maar hoe dan ook, zeker met harde tegenwind en slecht weer, als de “rechtoppers” om je heen ploeteren en zwoegen in klamme regenpakken, is het genieten. Er is voldoende ruimte om spullen mee te nemen in de Strada. Ik gebruik ‘m eigenlijk alleen voor woon-werk verkeer, met lunch en wat kleding hoef ik dus niet veel mee te slepen. Ik fiets drie keer per week van Dieren naar Apeldoorn. De route heb ik voor aanschaf van de Strada eerst goed verkend om te kijken of het wel te doen zou zijn met een velomobiel. Waarom een Strada en geen Quest? Omdat mijn route een flink stuk door de stad gaat en er ook buiten de bebouwde kom nogal wat scherpe bochten heb ik voor de wendbaarheid van de Strada gekozen. En met zo’n Strada kun je met een behoorlijke snelheid zowat haaks door de bocht! Zoals je hierboven al kunt lezen is snelheid voor mij wat minder belangrijk. Overigens heb ik ook nog een proefritje gemaakt in een Sunrider, maar dat vond ik wel erg zwaar trappen. Ik heb de Strada laten voorzien van een claxon (een absolute must!) en dubbele koplampen (deel van de route loopt via onverlichte wegen en paden) en knipperlichten (werkt in het donker goed maar zie je overdag niet zoveel van). Later heb ik nog een Risse schokdemper ingebouwd waardoor de wegligging (vooral het bochtenwerk) verbeterd is. Voor extra zichtbaarheid heb ik daarnaast nog een led-lamp op mijn helm. De reacties van de andere verkeersdeelnemers zijn overwegend positief. Het passeren van een velomobiel brengt een glimlach op menig gezicht. Een beetje aandacht moet je niet erg vinden. Vooral de gillende meiden zijn een dagelijks hoogtepunt ;-). Door de lage positie op de weg moet je wel extra alert zijn. Wat je er ook van vindt, de zichtbaarheid van een velomobiel is onder omstandigheden gewoon minder dan van een gewone fietser. Daar moest ik in het begin wel aan wennen, maar inmiddels weet ik wat ik kan doen en moet laten in het verkeer. Doe het in het begin vooral kalm aan en neem geen risico’s. Het dagelijks lief en leed met Strada 94 kun je volgen via [url=http://mooigeelisnietlelijk.blogspot.com]http://mooigeelisnietlelijk.blogspot.com[/url]

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.