Alligt Ligfietsen Modern

Een fiets met een 20" voorwiel en een 28" achterwiel. Zithoek 45 graden, geen vering. Erg solide.

Oud model, niet meer leverbaar.

Prijsindicatie: Euro 745,-

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

(Niet langer geregistreerd) op ma 01 nov 1999 om 00:00

Ik ben sinds drie weken in het bezit van een tweedehands ligfiets van dit type en moet zeggen dat ik er tevreden mee ben. De fiets is degelijk en stevig. De bagagedrager ziet er tenminste uit alsof hij wel een kratje pils aankan :-) De besturing is goed, alleen doordat de voorvork nauwelijks gebogen is is rijden zonder handen niet mogelijk. Je hoeft het stuur echter nauwelijks aan te raken, er is weinig moeite nodig. Na een klein blokje om de winkel heb ik hem gelijk meegenomen en ben er subiet dwars door het Haagse centrum mee naar Delft gereden, wat wel aangeeft dat het een prettige fiets is. Naast het niet met losse handen kunnen fietsen is het enige nadeel het zitje. De zitting heeft weinig last van regen, maar er zitten (ventilatie-) gaten in het rubber o.i.d., terwijl er op die plek niet altijd een gat in het multiplex zit. Een plasje in dat gat is het gevolg. Maar dat is niet iets dat niet met een boormachine te verhelpen is, dus... ik ben alleszins tevreden met deze fiets.

(Niet langer geregistreerd) op do 25 mei 2000 om 00:00

Ik heb al een maand een modern voor woon-werk verkeer, 17 km heen en terug. De pedalen heb ik inmiddels vervangen door gecombineerde open-spd pedalen om ook met wielrenschoenen te kunnen fietsen wat ik veel beter vindt werken. Ik vraag mij af of iemand ervaring heeft met het plaatsen van bidons op dit soort fietsen, of zijn daar misschien speciale accesoires voor in de handel?

(Niet langer geregistreerd) op zo 13 aug 2000 om 00:00

De Deux Chevaux onder de ligfietsen. Spartaans, origineel, betrouwbaar, primair,oorspronkelijk. Woorden die de lading dekken mbt. de omschrijving van dit type ligfiets. Wij voelen ons mazzelaars om hier op te fietsen. Mensen veel plezier met deze fiets!!

(Niet langer geregistreerd) op wo 11 apr 2001 om 00:00

vijf jaar lang met veel plezier mee gefietst, maar het is wel een karretje voor niet al te grote afstanden. mijn woon-werkafstand van 33 km is tegenwoordig wel iets te lang voor wat ik altijd als mijn boodschappenfiets (naar de stad, een kilometer of negen) heb beschouwd. vijf jaar lang en zo'n 15.000 km geen enkel probleem ondervonden, maar hij gaat nu plaats maken voor een snellere ligfiets (challenge hurricane) om ook met die grotere afstand het woon-werkverkeer weer op eigen kracht te doen. iemand schreef elders dat de alligt de deux cheveaux onder de ligfietsen is. treffende vergelijking. recht-toe-recht-aan, maar probleemloos. daarentegen is de zit iets te veel zit en te weinig lig, ondanks het feit dat ik het zitje iets meer naar achteren had gekanteld door er wat extra gaten in te boren.

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.