Alligt Ligfietsen Kleine Fiets

Voor mensen tussen de 1.45m en 1.65 m. Voorheen Alligt Jeugd.
Leverbaar met zowel bovenstuur als onderstuur. Alleen af fabriek leverbaar.


Prijsindicatie: Euro 595,-

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

(Niet langer geregistreerd) op wo 05 jul 2000 om 00:00

Paul van Vugt. Sinds kort ben ik in het bezit van een nieuwe Alligt Kleine ligfiets. Je kunt kiezen uit een aantal kleuren, standaard zitten er spatborden op, verlichting tegen meerprijs. Ik heb gekozen voor een bovenstuur. Het geheel ziet er mooi afgewerkt uit en fietst goed. Voor zit er een 52-tands blad op om minder snel aan je top te zitten.

(Niet langer geregistreerd) op za 23 sep 2000 om 00:00

Na een aantal malen te hebben gefietst heb ik eerst een groter voorblad gemonteerd(52). Toen mij dat nog niet hard genoeg ging kwam er een 57er blad bij. Heb inmiddels plannen voor een tailbag a la M5. verder fijn fietsje maar zou willen weten hoe het gaat met een bovenstuur.

quesjer op zo 05 jun 2005 om 00:00

Mijn zoon heeft er een vanaf zijn zevende. Zijn binnenbeenlengte was toen 60 cm. en de fiets paste net als de cranks werden ingekort: Frank van De Liggende Hollander boorde simpelweg nog een gat in de cranks, tapte draad, en rijden maar. Sindsdien hebben we al gefietst in de omgeving van Eindhoven gedurende een week, het jaar erna met fietstochten van Plat Zwolsch, en vakanties via Belgie naar Frankrijk en nog een jaar later (met hulp van de Fietsbus) in de Provence. Het enkele blad voor is veranderd in een triple met bioshifting. (ketting met de hand op het andere blad leggen) De kettingbuis wilde bij een hobbeltje wel zelf schakelen. Dat hebben we opgelost door de kettingbuis bij de strop in te kepen waardoor hij zijdelings ietwat soepeler scharniert. Een andere aanpassing is ook nodig bij kleine kinderen: de zitting is voor grotere mensen gemaakt, dus ze zitten erg achterover, zeker als ze het hoofd achterover leggen. Dat kun je met een opgerolde handdoek en een post-elastiek prima verhelpen. Je hebt een fijn zacht kussen, en je kind zit rechter. Naar believen kun je er een soort dubbele rol van maken: een deel van de handdoek komt onder het elastiek, zorgen dat dit eerder gevouwen is, dus langzaam dikker wordt (wigvorm maken) het bovenste deel kan opgerold zijn. In het buitenland heeft hij altijd gereden met een oranje fietsvlag. Prima hulpmiddel gebleken voor de zichtbaarheid. Ikzelf voerde er ook een trouwens. Dat doen we dus nog steeds. In de meeste buitenlanden zijn ligfietsen zoiezo onbekender, en kinderen op ligfietsen natuurlijk helemaal. OOk zelf kun je beter zien waar hij/zij precies is. Verder hadden we een afspraak "Treintje". In drukke regio's bleef Sebastiaan precies achter mij rijden, zodat we a.h.w. een fiets waren. Hij raakte me niet kwijt, en auto's hoefden maar een ëenheid"in de gaten te houden. Het is een heel fijn fietsje, maar wel ongeveerd dus wat spartaans van karakter. Sebastiaan heeft er uiteindelijk 5 jaar op gereden. Hierna werd de fiets ingeruild voor een luxere opvolger: een verkorte Nazca Explorer.

(Niet langer geregistreerd) op za 22 dec 2001 om 00:00

Voor onze kinderen (resp. 9 en 10) kochten we dit najaar voor die HEILIG MAN, 2 "kleine Alligt" ligfietsen. Het is geweldig om te zien dat kinderen met speels gemak opstappen en wegrijden !!! Vooral onze zoon (9jr, 1,41 mtr) was in notime een volleerd ligfietser (dat denkt hij zelf tenminste). Daar had ik toch meer tijd voor nodig. We hebben wel de zadels enigzins aan moeten passen, door een oud ligfietszadelkussen te vermaken tot een soort hoofdkussen voor onder hoofd en schouders. Dit omdat hun lichaamslengten (1.41 en 1.42 mtr.) nog net niet genoeg zijn voor het zadel Zonder dat extra kussen liggen ze niet echt confortabel maar na deze kleine aanpassing was het probleem verholpen. Nu maar hopen op beter weer...

Hoogenboom2bike op za 04 jun 2005 om 00:00

Al 2 jaar heeft mijn zoon (10) bijzonder veel plezier van deze aanwinst. Hij is echt enthousiast. Met de ligfietsen in de Provence en Charente Maritime geweest. Hiervoor wel bij Hafa een triple setje gekocht voor een bergverzet, schakelen(bio-shifting) met de hand/kettingbuis. Hij ging fluitend de berg op Bedankt voor de tip, Paulus! Fijn fietsje

fred101060 op ma 15 sep 2003 om 00:00

Hoi, Sinds een week rijdt mijn dochter (7) op de kleine alligt, tot grote tevredenheid van haar, ze kan gemakkelijk een tocht van 40 km aan.Wel vindt ze het zadel nog wat hard maar met een handdoekje eroverheen ligt ze prima (is toch erg zacht een handdoek toch)hahaha.

peter_annelies op za 31 mrt 2007 om 00:00

Juni 2006: Een paar weken terug kwam ik op Markplaats een leuke Alligt Klein tegen voor een leuke prijs; een opknappertje. Maar ja, wat kan er allemaal mis zijn met zo'n robuuste Alligt. Omdat m'n dochter Ande van bijna 7 ook wel wil ligfietsen, maar nog steeds op (bijna) geen enkele ligger past (OK, Kettwiesel, "beetje duur"), dacht ik dat deze wél zou passen binnen een jaar ofzo. Fietsje bleek al tijden enthousiast op Texel te hebben rondgefietst en bleek ook nog thuis bezorgd te kunnen worden. Ik blij, Ande blij, want na het vervangen van de derailleur en het richten van de derailleurpad reed ze er bijna zo op weg !! Fietsje was alleen wat te hoog om makkelijk te kunnen op- en afstappen en cranks zaten toch wel wat te ver weg om goed te kunnen fietsen. Uiteindelijk heb ik er (tijdelijk ?) een bovenstuurfietsje van gemaakt waardoor het zitje lager kon (dempingsrubber vervangen door multiplex (want in stijl) klosje, en een paar klosjes tussen zitje en achterste rubbers om het zitje goed te laten passen en de afstand tot cranks te verkorten. Bij een fietsenmaker "om de hoek" mocht ik een klein voorblad met korte cranks proberen en deze pasten perfect. Ande reed er probleemloos en met een grote smile op weg. Afgelopen weekend het zitje knal-fuchsia-rose geverfd (was op Texel toch wel verweerd en het staat héél vrolijk) en nog wat poezepootjes gesjabloneerd. 't Is nu een echte meidenfiets !! Nu nog fietsen ! 31-03-2007: Na een flinke winterstop heeft Ande tijdens de nationale ligfietsdag een complete tocht meegereden. Eerst van Utrecht naar Ligfietser.nl in de Bilt. Ze wilde dit zelf fietsen, ondanks het aanbod haar fiets alvast naar de Bilt te brengen. Na de koffie zijn we met z'n allen begonnen aan de ochtendrit. Ik dacht zelf dat we al snel zouden afhaken, maar nee, hier en daar een duwtje was genoeg om die dag uiteindelijk de 40 km ("komma zés !!" vult ze aan...)vol te maken !! Moe maar voldaan kwamen we thuis. Dit schept mogelijkheden voor de toekomst ! Wie weet fietsen we volgend weekend naar het Paastreffen, of toch maar even rustig aan doen ?

peter_annelies op zo 19 feb 2012 om 11:36

Paar jaar geleden kwam ik nóg een keer een Kleine Alligt tegen. Omdat die van m'n dochter zo goed beviel, was het vast ook iets voor zoon Bart. Het ombouwsetje van m'n dochters fiets was niet meer in gebruik, dus kon ik die zo overzetten op de "nieuwe fiets". Bart wilde echter niet... ook niet na blingbling blauw verven van voorvork, zitje en stuurbuis (klapstuurtje maar niet echt geverfd). Todat'ie plotseling 1,5 jaar geleden de fiets wel eens wilde proberen. Hij ging als een trein en is er niet meer vanaf te krijgen! Elke dag naar school door de binnenstad van Utrecht en vorig jaar naar het Paastreffen. Km's maken is geen probleem, wendbaarheid ook niet (al was het wel een beetje wennen in de sneeuw...Hij heeft nu de toptas van z'n moeder geconfisceerd en de kleine banaantassen die ik op CycleVision tegenkwam zou 'ie het liefst er altijd op laten zitten.

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.