GForcebikes Trike XT-S

shimano 105 derailleur voor
Shimano XT derailleur achter
9 versnellingen achter (cassette,SRAM)
3 versnellingen voor
Dura ace bar end shifter 27speeds
kenda banden (100psi)
AVID BB5
Gewicht 17,9 kilo
Maximale last: 125 kilo
Frame: Aluminium 7005 legering
Achterveringt:veer met demper, voorspannig regelbaar


Prijsindicatie: 1.799,-

Ervaringen

BOW op do 22 jul 2010 om 23:38

Zowel positieve als negatieve ervaringen met deze fiets. Positief is dat hij op gladde asfaltpaden heerlijk rijd en erg comfortabel en snel is. Op minder egale wegen zoals stoeptegel fietspaden en klinkerstraten is hij fink minder comfortabel, ondanks de vering achter. Harde dunne banden, geen vering op de voorwielen, geen zacht materiaal om de handen op het stuur geven veel trilling in de handen, armen en nek. Volgens mij is het frame erg stijf. Heeft soms zelfs stuiterneigingen.Het materiaal van het zitje heeft mij vrij snel in de steek gelaten : slechts na anderhalve week fietsen was dit al kapot gebroken bij het berijden van een drempel. Het was het bovenste bevestigingspunt zoals te zien is op de foto, maar de bevestigingspunten onder waren ook al ingescheurd. Ik hoop een sterker zitje van ander materiaal - liefst aluminium - te vinden desnoods van een andere ligfiets.

Sinjin op zo 01 aug 2010 om 09:51

Probleem met deze fiets is vooral het snelle bochten werk, je moet erg tegenhangen om alle wielen aan de grond te houden. De fiets geeft het gevoel dat je of over de wielen weg gaat glijden, of dat de fiets op zijn kant wil gaan. Op gladde paden rijd de fiets prima en de trapondersteuning werkt goed.

Ravhin op wo 03 okt 2012 om 08:35

Inmiddels 1000 km met de xt-s gereden en met goede ervaringen. Ik rijd op veel verschillende wegdekken (klinkers, secundaire hobbelwegen, zingend asfalt) en de 2012-verie houdt zich daar prima staande qua wegligging. Er zitten een paar krappe bochten in het traject en hier merk je dat de achterband uitbreekt als je te snel instuurt. Met veel (hoge) bagage heeft de fiets de neiging om in snel genomen krappe bochten om te klappen als gevolg van het verschoven zwaartepunt. Het comfort is goed tot zeer goed. Zware hobbels worden opgevangen door de achterveer en ook het bijgeleverde matje voegt zowel ventilatie als demping toe. Voor en achter zijn er Schwalbe banden omgelegd.

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.