Nazca Fuego - aerostuur

De Fuego is het laagste en in veel gevallen het snelste model van Nazca, een comfortabele racer die allround inzetbaar is. Je kunt er mee racen, je kunt er lange toertochten mee rijden en je kunt er zelfs met bepakking mee door Australie fietsen!

Door het relatief lange frame van dunwandig CrMo buis en de soepel aansprekende achtervering is het rijcomfort ongeevenaard voor een semi-lage racer. De lighoek kan over een groot bereik ingesteld worden, rechterop voor urenlang ontspannen fietsen of zo plat mogelijk voor de jaarlijkse tijdrit - gereedschap niet nodig.

Standaard wordt de Fuego voorzien van een kleine bagegdrager aan de zitting (max. 7 kg), met tasafhouders (optie) of groot bagagerek (optie) kunnen grote banaantassen, Ortlieb tassen e.d. worden meegenomen.

De Fuego is er in twee frame maten: het M frame is geschikt voor een lichaamslengte van ca. 160-185 cm.; het L frame voor 180-200 cm.

De aerostuur versie van de Fuego biedt een geweldige controle over de fiets en een open, actieve houding van de armen die zeer ontspannen rijdt. Minder geschikt voor mensen met relatief korte armen en de draaicirkel met aerostuur is wat groter dan bij bovenstuur. Het aluminium aerostuur is in lengte en hoogte instelbaar.

Zithoogte : 39 cm (M frame) of 35 cm (L frame)

Prijsindicatie: vanaf 2075 euro

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

PetervdB op wo 20 sep 2006 om 00:00

Ik heb sinds eind juli een Nazca Fuego aerostuur, opgebouwd met mijn oude achterwiel (marathon plus 47 mm en Rohloff naaf) en bijna mijn oude voorwiel (marathon 47 mm met SON dynamo, Nazca was zo goed mijn niet-voor-schijfrem-geschikte SON te vervangen door een schijrem-SON). Ik was vanaf cyclevision 2005 overtuigd dat ik beter overweg kon met een aerostuur dan een helmstok, na daar proefgereden te hebben op een nazca paseo en een speedmachine met aerostuur. De ervaring van de afgelopen 750 km hebben dat bevestigd. Ik vind het ook mooier, het naar voren staande stuur geeft meer "body" aan de voorzijde van de fiets. Ik heb de fiets genomen, als forens, als tourer, met spatborden, bagagedrager, standaard. Wind tegen rij ik kruissnelheden 26/uur, wind mee 35 per uur (dit is in zeeland), daggemiddelde deur-tot-deur is +/- 28/uur op 48 km, wat iets hoger is dan mijn eerdere semi-lage racer. Het grote verschil zit hem voor mij in het comfort (de nazca is standaard voorzien van een instelbare rebound demper), oneffenheden en klinkers worden goed verwerkt, de zitpositie, de stoel van nazca heeft een puntje waardoor onderuitglijden verleden tijd is, de stabiele bochtenligging, plus het gemak waarmee tegenliggers, drempels, landbouwsluizen genomen worden (deels zithouding, deels aerostuur, goed overzicht in het verkeer). Mijn hartslag is lager dan met mijn vorige lage racer,mogelijk omdat ik relaxter op de weg zit dan daarvoor. Er zit dus nog meer in qua snelheid denk ik. De fiets is erg mooi afgewerkt, en Henk is zeer zorgvuldig om alles technisch in orde te hebben. Zo is er bijvoorbeeld, om het 47 mm voorwiel en een spatbord te kunnen monteren, een ruimere stalen voorvork gemonteerd; de voorbuis is in matzwart aluminium uitgevoerd om te passen bij de matzwarte frame lak, en de voor de Rohloff overbodige voorderailleurpen is weggelaten. De kabel voor de voorverlichting is bevestigd zonder tiewraps om de hele voorbuis, de voorbuis zelf zit via een op maat gedraaide teflon bus spelingsvrij in het frame, kortom functioneel en aesthetisch af. Henk stond er ook op de fiets zelf te monteren en te testen omdat het de eerste Fuego met naafversnelling was en hij zeker wilde stelen dat de kettingloop licht bleef. Dat is gelukt, wat mij opvalt is dat ik minder gebruik moet maken van het lagere versnellingsbereik dan op de vorige fiets. Ik ben zeer tevreden over deze fiets, en over de sympathieke, zorgvuldige en persoonlijke benadering van Nazca. Ik Wil deze fiets van harte aanbevelen.

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.