Batavus (voormalig producent van de Relaxx) Relaxx 4all

De Batavus Relaxx is een ASS SWB van rechtopfietsfabrikant Batavus (ontworpen door Flevobike), en als zodanig de eerste Nederlandse ligfiets gericht op het grote publiek! Geen vering maar een dik zadel met een rechte stoffen rugleuning. De hoofdsteun is optioneel.

Meer foto's.

Prijsindicatie: f 1.749,-

Ervaringen

(Niet langer geregistreerd) op za 26 feb 2000 om 00:00

ik heb een batavus relaxx for all het is een fiets voor zoals de naam het zegt voor relaxd fietsen. echt ontzettend snel lukt je niet. als je hem wilt laten ombouwen kijk dan bij hafa ligfietsen

(Niet langer geregistreerd) op di 22 jul 2003 om 00:00

Ik ben nu sinds een week in het bezit van een relaxx. Het is mijn eerste ligfiets en ben er zeer tevreden over. Het is een fiets waaraan je niet lang hoeft te wennen. Het is opstappen en wegwezen. Hij heeft een zeer confortabele zithouding en rijdt zeer aangenaam. Door het toch wel dikke en grote zadel is het bijgevolg ook mogelijk om zonder problemen over kaseiwegen te rijden , hoewel hij niet is afgeveerd. Ook vind ik dat je met deze zitfiets veilig aan het vereer kunt deelnemen omdat de zithoogte en het stuur relatief hoog staan. Iets wat bij andere ligfietsen niet altijd het geval is. Hij is zeker niet de fiets waarmee je snelheidsrecords kan breken. 25 km/h is een mooie snelheid, 35 soms 40 is al hard doortrappen. Hoewel je er niet zeer snel mee gaat , merk je toch duidelijk dat het veel makkelijker is om hogere snelheden aan te houden dan met een rechtop fiets. Ook de matrialen waaruit hij is vervaardigd zijn degelijk en quasi onderhoudsvrij. Naar mijn mening is het dus een aangename " cruise" fiets waarmee je toch wel wat bekijks hebt.

(Niet langer geregistreerd) op vr 21 apr 2006 om 00:00

Sinds twee jaar ben ik nu in het bezit van een Batavus Relaxx4all. Gekocht van een kennis, ik had nog geen ervaring met ligfietsen. In het begin even wennen maar ik kon dezelfde dag nog 40 kilometer terugfietsen naar mijn huis. Daarna heb ik de fiets gebruikt voor lange tochten, maar ook voor woonwerkverkeer en andere korte tripjes; het is een echte allrounder. Wel gingen er regelmatig dingen kapot (goedkopere fiets = goedkopere onderdelen) maar met een beetje handigheid is dat allemaal wel weer te repareren. Vorig jaar heb ik op Marktplaats een Optima stoeltje gekocht, omdat je in het Relaxx stoeltje toch niet echt ligt. Dit had nog wel wat voeten in de aarde maar met wat hulp is het monteren uiteindelijk gelukt. Wel het stuur omdraaien anders kun je er niet meer bij. Het is nu veel leuker om op de fiets te fietsen. Over het algemeen ben ik positief over de fiets, zeker gezien de geringe aanschafprijs, maar na 2 jaar ben ik wel toe aan iets anders. Als startersfiets is het echter een erg geschikt model. Ik heb wat foto's van mijn fiets online gezet op http://ruut.doce.nl/~anacho * Mijn fiets is te koop, kijk bij Vraag/Aanbod! *

JDH op ma 19 mei 2014 om 17:59

Weet iemand hoe zwaar deze fiets is?

archels op vr 02 aug 2019 om 11:17

Hoi! Ik fiets nu ruim een jaar op de Relaxx, ook als mijn eerste ligfiets, naar grote tevredenheid. In de loop van de tijd enkele modificaties aangebracht, o.a. een groter cranktandwiel en het installeren van een kettingspanner. Voor wat foto's en achtergrond over de modificaties, zie de link: https://turingbirds.github.io/batavus_relaxx_kettingspanner/ Ik hoor natuurlijk graag alle reacties en ervaringen!

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.