Rainbow Ligfietsen Lyner

Lyner met z'n extended korte wielbasis, 20" voor en 26" achter en iets gematigder zithouding is een snelle stabiele en zeer toegankelijke fiets.

Door de wat hogere zithoogte van plm. 48 cm ook uitstekend bruikbaar in stedelijke gebieden.

De Lyner is ook geschikt voor toertochten en verre vakantie reizen.

Leverbaar zowel in onder- als bovenstuur.

Prijsindicatie: vanaf 1795 euro

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

(Niet langer geregistreerd) op vr 09 mei 2003 om 00:00

Op zoek naar "de" ligfiets ben ik, na o.a. een paar modellen van Nazca en Challenge uitgeprobeerd te hebben, naar Rainbow gaan kijken. De Lyric vond ik echter te nerveus en de Lyra weer wat te hoog: net toen ik me afvroeg of die twee misschien te combineren zouden zijn (Lyra met Lyric-voorvork?), bleek er een dergelijk model ontwikkeld te zijn. Na een middag fietsen was het duidelijk: dit was 'm! Bij de Ligfietswinkel Amsterdam heb ik 'm toen besteld; met bovenstuur, voorderailleur (optie bij Rainbow), hydraulische remmen, bagagedrager en verlichting. Op 10 mei 2002 kon ik hem ophalen en inmiddels heb ik er zo'n 4000 km mee gefietst; woon-werk, boodschappen, toeren. Het is een heerlijk comfortabele en wendbare fiets, die er ook nog eens goed uitziet, tegenwind bestaat (bijna) niet meer en voluit de bocht door blijft een kick! Alleen komt er op sommige klinkerweggetjes wel eens een trilling in het frame die zich doorzet tot in je hoofd, waarschijnlijk door de lange achterbrug. Door dan even wat rechtop te zitten heb je er minder last van. Kleine aanpassingen zijn het vervangen van de zittingvulling door een dikker matje van zeer open schuim, en de Semislicks-banden door Schwalbe Marathons met meer grip op natte wegen. Omdat de dynamo al na 3 km gebruik slijtagesporen toonde, is die door de ligfietswinkel vervangen door een beter passende. Twee weken geleden heb ik voor het eerst de 3,5 m lange ketting vervangen, leuk werk om uit te besteden! In de zomervakantie heb ik wat tochtjes gemaakt in Sauerland en Luxemburg (van een ligfietsvakantie is het nog niet gekomen), klimmen gaat aardig (daar moet je sowieso de tijd voor nemen), bij het afdalen zit je veel meer ontspannen dan op je bukfiets en bereik je enorme snelheden, echt genieten! Het mag duidelijk zijn: ik geniet nog steeds van iedere liggende kilometer op mijn Lyner en kan je aanraden hem uit te proberen als je een snelle en comfortabele toerfiets zoekt.

(Niet langer geregistreerd) op za 01 nov 2003 om 00:00

Na 2 jaar ligfietsen huren in Eindhoven en Bergen a. Z. besloten om er een aan te schaffen om daarop te gaan forensen tussen Hoofddorp en Schiphol Oost. Dit is geen makkelijke beslissing als u de vaak chaotische verkeerssituatie rondom Schiphol kent. Eigenlijk viel mijn keus op die heerlijke Hurricane, maar te laag. Twigt stelde Rainbow voor en na daar een middag op gefietst te hebben moest ik hem gelijk geven. Voor ik tot aankoop besloot toch nog even op een M5 20-20 gefietst maar dat vaste stuur en al die kabels op ooghoogte irriteerden mij al na 3 minuten, verder een prettige fiets. De Rainbow (Lyric was het geloof ik) voor 3 dagen mee naar huis genomen om te proberen. Met het nodige angstzweet een paar dagen door de verkeerschaos gefietst en tot de conclusie gekomen dat ik toch liever een maatje hoger heb. Twigt raadde mij de pas uitgekomen Lyner aan, een Lyric met 26" achterwiel. Meteen maar besteld met bovenstuur, hydr. remmen en verlichting. Inmiddels in 1,5 jaar enkele duizenden km naar volle tevredenheid hierop gefietst, 4 dagen per week Hoofddorp-SPL/oost v.v. In het begin voelde hij wat nerveus aan maar naarmate e.e.a. vertrouwder werd en de greep op het stuur wat losser werden de ritten steeds strakker en het bochtenwerk gecontroleerder en sneller. Monteren van SPD pedalen was belangrijk comfort verhogend. Toch enkele kanttekeningen: Het gewicht zou wat meer aandacht mogen krijgen, 22 kg is heel wat. De koplamp daar helemaal voorop de framebuis is heel kwetsbaar, bij mij zat er na 2 dagen al een barst in. De dynamo was op mijn fiets niet goed opgelijnd waardoor na een aantal km's het rubberen bandje op het dynamowieltje opgesnoept was, heb ikzelf met een kunstje opgelost. Na 1,5 jaar bijna dagelijks op de ligfiets is mijn verliefdheid richting Hurricane weer opgebloeid en met de opgedane ervaring in ligfietsen in complexe verkeerssituaties heb ik het aangedurft om een Hurri te bestellen en de Lyner te koop aan te bieden.

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.