Alligt Ligfietsen Bouwpakket Alleweder A4 / A6 / A7

Naast de compleet afgemonteerde Alleweder A4, A6 en A7 is er van deze fietsen ook een bouwpakket, dat dezelfde onderdelen bevat als de rijklare Alleweder.
 
Het bouwpakket kunt u thuis zelf in elkaar zetten als u redelijk handig bent, rust heeft, en er zo'n 70 uur voor de A4 en 50 uur voor de A6 of A7 in wilt steken.

Het zelf bouwen en kunnen onderhouden is de helft van het plezier dat u aan uw Alleweder beleeft.

De ultime bouwuitdaging kunt u ook aangaan. U koopt alleen de body van de A6 of A7 tegen een scherpe prijs. De rest is helemaal aan u.

Alles is goed als je er maar lol aan hebt om hem te bouwen en om er later in te rijden.

Voor de A4 is er een digitale handleiding en u krijgt er ook de papieren versie bij. Voor de A6 en A7 is er een consept papieren versie en een cd met veel foto's.

Voor info over versies en bouwpakketten kunt u het beste even naar onze website

Prijsindicatie: vanaf 2895 euro.  Deze Alleweders worden niet meer geproduceerd. 

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

JanvB op do 27 dec 2007 om 00:00

Op 20 november ben ik gestart met de bouw van mijn nieuwe Alleweder. Dit is het nieuwe type van Alligt: de A4 V14. Een fotoreportage is te vinden op mijn website: [url="http://liggendehoutdraaier.110mb.com/index.php?Bestand=Alleweder.html"]www.liggendehoutdraaier.tk[/url] Ik heb momenteel het casco klaar. Tot nu toe is het een prima en compleet bouwpakket. De bouwbeschrijving is soms wat onoverzichtelijk maar hier wordt nog aan gewerkt. Dit is namelijk de eerste serie die van dit type gemaakt is. Als hij klaar is volgt meer.

roelofdevries op za 01 nov 2008 om 00:00

In 2005 heb ik mijn Alleweder gebouwd in de werkplaats van Leo Visscher van Alligt. In die tijd kreeg ik via mijn werk de mogelijkheid een cursus te volgen. Voorwaarde voor deze cursus was dat deze niets met met mijn werk te maken mocht hebben. Ik heb toen gekozen voor een cursus ligfietsbouw bij Alligt. Dat ik hiermee ook mooi mijn eigen fiets kon bouwen was natuurlijk mooi meegenomen :-) In die tijd was Leo nog bezig met het fine-tunen van de A4. Ik heb toen de eerste A4 in 6 dagen gebouwd. Voor iemand die de gehele dag achter een beeldscherm zit was het in elkaar 'poppen' van een eigen fiets een leerzame ervaring. Ik heb gekozen voor de Rohloff (14) naaf en hier geen spijt van gehad tot nu toe. De fiets wordt alleen maar gebruikt voor woon-werkverkeer (21 kilometer enkele reis) en wat ik hierbij belangrijk vind is dat de fiets betrouwbaar en snel is. Betrouwbaar is deze zeker: ik heb nog maar 1 keer problemen gehad. De ketting is toen van het achterwiel afgelopen door een eikel die op een of andere manier in de kettingloop terecht was gekomen. Ik heb de Schwalbe Marathon Plus banden om de wielen liggen en hiermee nog nooit een lekke band gehad (5000 km). Daarvoor had ik de 'normale' Marathon banden er om liggen maar met deze banden reed ik zo eens in de 1000 km lek. Qua snelheid rijd ik met de Alleweder zo'n 30 km/h gemiddeld. De kruissnelheid is in de winter rond de 35 km/h. In de zomer rond de 38 km/h. Ik ben met de Alleweder ongeveer 15 minuten sneller op mijn woon-werk traject t.o.v. een bukfiets. Belangrijker is echter dat ik aan het einde van de week niet totaal kapot ben zoals dat met de bukfiets wel het geval was. Qua bagage kun je heel veel meenemen. De laptop kan naast de zitting en de bagageruimte is groot genoeg voor kleren/reparatie setje/binnenbanden etc. Normaal gesproken draag ik alleen een t-shirt en een wielrenbroek in de fiets. Wanneer de temperatuur onder het vriespunt zakt trek ik een dunne trui aan. In de zomer heb ik nog wel eens last van het feit dat het te warm wordt in de fiets. Ik heb daarom een jaar geleden een lowracer gekocht voor de zomermaanden.

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.