Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Te koop

NME lowracer

Deze fiets werd ontworpen met 1 doel: winnen. De snelste in zijn segment, bewezen met verschillende (wereld)titels/Eric Baeten. Deze fiets is 1 van de 3 prototypes die gebouwd werden waarna Challenge deze later in beperkte oplage heeft gebouwd, echter was dit frame niet stijf en is deze nooit in productie gegaan. Deze was overigens enkel bedoeld voor wedstrijdrijders, niet het "grote publiek". Dit is dus een collectors item.

Nadat ik hem heb aangekocht is hij verder "geoptimaliseerd". Hij heeft de kleur candy red/zwart gekregen (professioneel gelakt door een bedrijf genaamd "Color Monkey"), evenals een carbon 650C achterwiel en recent een carbon voorwiel. Let wel, dit is allemaal custom made, met andere woorden, alle onderdelen zijn door specialisten ontworpen (maatwerk). Een stroomlijnpunt achteraan heb ik ook nog liggen.

Mijn eigen ervaring leert dat deze fiets erg snel is in rechte lijn, te vergelijken met een Cobrabikes lowracer. Ketting loopt langs het voorwiel maar kan omgeleid worden, evenals de trapas bijregelen. Zodoende is deze geschikt voor meerdere lengtes. Er circuleren filmpjes op mijn eigen youtube kanaal waar andere fietsers eenvoudig het nakijken gegeven wordt, zonder echt veel training. Mits een degelijk plan rijd je de concurrentie zo aan flarden.

In principe zou ik hem willen bijhouden, maar mits er een velmomobiel zit aan te komen overweeg ik hem weg te doen. Qua waarde & investeringen zit deze fiets over de 5000 €. Vraagprijs is 3750 €. Fiets wordt goed onderhouden en op tijd en stond op onderhoud gestoken bij Eric Baeten himself, die een winkel uitbaat in Aarschot.

In de prijs zit de fiets, 3 carbon wielen, een reservewiel, 2 staartpunten en de stroomlijnkuip (zie 2e advertentie) krijg je er gratis bij.

Testritten worden door mijzelf gedaan, ik spreek uit ervaring dat dergelijke fietsen nog een andere gewenning zijn dan een "gemiddelde ligfiets", waarbij de op en afstap eenvoudiger is.

Lokatie: Antwerpen

PeterJ (stuur bericht - login voor gedetailleerde contactgegevens)

aangemaakt op 19 aug 2020, bijgewerkt op 30 sep 2020

Ligfiets.net 2.0

Inhoud website

E: redactie@ligfiets.net

Techniek website

E: webmaster@ligfiets.net

NVHPV

E: nvhpv@ligfiets.net
T: +31 172 23 34 52
KvK: 40259675
Meer informatie
Lid worden en opzeggen