Wintercompetitie: Kartbaan Breda

Start: Zaterdag 15 januari 2005
Locatie:
Meer info: WeCo

Na Alkmaar is Breda aan de beurt voor de wintercompetitie. Vanaf 8.30 uur tot 12.00 uur vinden er ligfietswedstrijden plaats op de indoor-kartbaan. Samen met de uitslagen van de wedstrijden in het Sportpaleis Alkmaar (zondag 12 december)
en het Velodrome in Amsterdam (zondag 13 februari 2005) wordt een Winterklassement opgesteld.

Adres: Mijkenbroek 27, Breda (Noord).

Wedstrijdprogramma (wijzigingen voorbehouden)
08.30-09.00 baan open, inschrijving, warm rijden
09.00-10.00 realiseren van de snelste rondetijd (in 3 afzonderlijke
groepen)
10.00-11.00 voorrondes criterium (3 heats)

Velodrome op 13 februari en de wedstrijden op de kartbaan in Breda op 15
januari vormen samen het Winterklassement.

Jury

Gerard Arends (tijdregistratie)
Richard Blom (organisatie)
Jan Limburg (organisatie)

Puntentelling

Per wedstrijdonderdeel (tijdrit en criterium)

Aanmelding gewenst, niet verplicht.

Informeer bij Rembrandt Bakker voor overnachten in Breda.

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

arendsg op di 18 jan 2005 om 00:00

Verslag en uitslag

De tweede wedstrijd in het winterklassement is op zaterdagmorgen 15 januari verreden op de kartbaan in Breda. Een gecombineerde wedstrijd met Belgische en Nederlandse deelnemers. Ligfietswedstrijden op een overdekte kartbaan vergt veel stuurkunsten en lef in de bochten. Ook het inhalen is hier een kunst op zich. Het is zonder meer een specialiteit van onze zuiderburen. Op zo’n typisch stuurcircuit zijn de Vlamingen, net als bij het TV-programma 10 voor taal, meestal de betere deelnemers.

Toch wist Walter Hoogerbeets zich bij het neerzetten van de snelste ronde zich verrassend op de tweede plaats te classificeren. De eerste en derde plaats werden ingenomen door de Belgen Jimmy Bijloos en Geert Schaekers.
Na een drietal heats van 10 minuten criterium was het tijd voor de finales. De beste drie in de heat werden ingedeeld in de hazenfinale. Deze heat werd aangevuld met de snelste uit de tijdrit. De slakken finale werd een tweestrijd tussen Stefaan Willems en Albert Moors. Met een verschil van 5,5 seconden wist Stefaan de strijd in zijn voordeel te beslissen.

Het klapstuk de hazenfinale leek volgens de tijdregistratie een Belgische aangelegenheid te worden. Jimmy, Serge en Geert stonden fier op de eerste drie plaatsen. Het tijdmeetsysteem had echter een doorkomst van Naan Eldering niet geregistreerd. Na correctie bleek Naan de tweede plaats veroverd te hebben in de finale. Met winst op beide onderdelen was Jimmy Bijloos onbetwist dagwinnaar. De uiteindelijke winnaar van de wintercompetitie zal bepaalt worden op de derde en laatste wedstrijd in deze wintercompetitie is op 13 februari op de wielerbaan Sloten in Amsterdam. Een heel ander type wedstrijd. Hier is minder stuurmanskunst vereist, maar des te meer uithoudingsvermogen en wedstrijdtactiek.

Zie voor de uitslag het bericht bij het ligfietsnieuws op de Homepage. Omdat we ons eigen tijdmeetsysteem niet gebruikt hebben kon dit niet gemakkelijk op de reguliere wijze verwerkt worden.