Liever Liggend Gouda

Liever Liggend Gouda is een club van enthousiaste ligfietsers uit Gouda en omstreken.
Met allerlei soorten ligfietsen toeren wij regelmatig door het Groene Hart.
Alle ligfietsers uit Gouda en omstreken en van ver daar buiten zijn welkom om mee te fietsen.

Toertochten

Elke de eerste zondag van de maanden maart tot en met november rijden wij een toertocht. De route van de tocht stemmen wij bij vertrek af op de sportiviteit en wensen van de rijders, maar dikwijls volgen we een vooruitgeplande route.
We rijden per tocht 60 tot 70 km in een voor iedereen te volgen tempo en pauzeren halfweg.

Thematocht

Eenmaal per jaar pogen we een thematocht te rijden. Deze tocht wordt dan de eerste zondag van mei gereden en is bedoeld om ligfietsers uit heel Nederland te lokken en te laten genieten in en rond Gouda. Voor komende jaren zijn we nog op zoek naar leuke thema's.
Suggesties zijn van harte welkom.

We verzamelen voor alle toertochten bij de Waag op de Markt in Gouda.
De start van de toertochten is om 12.00 uur.

Lange-afstand-tocht

Voor de lange-afstand-liefhebbers willen we ook ieder jaar een uitdagende tocht in de agenda zetten. De datum van deze lange en snelle tocht proberen we af te stemmen op andere landelijke ligfietsactiviteiten. 

Evenementen

Naast onze regionale tochten nemen we ook deel aan landelijke evenementen. Enkele malen per jaar rollen we bepakt Gouda uit naar diverse locaties in het land. Daar beleven we gezellige ligfietsweekenden met leden van andere ligfietsclubs.

Informatie

Voor aanmelding en informatie kunt u contact opnemen met Liever Liggend. Wij plaatsen u graag op onze mailinglijst, informeren u graag over onze passie en kunnen u ook nuttige tips geven als u eens een ligfiets wilt proberen.
Deelname aan onze tochten is altijd gratis en geschiedt op eigen risico.


Info bij Ruud Steeman.