Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Stroomlijn, ligfietsvideogame, Hans, MK1 vs Urban vs 4M, 550 km in twee dagen, CLIK-ventiel, Velocar Foton, Kettwiesel ONE, Cycle Vision 2011, Kinner car

Stroomlijn

Olekssi laat zijn Velodreamer met een softwareprogramma de aerodynamica van de 3d scan van de Velodreamer doorrekenen. Eerste conclusie: wielen verpesten al veel en daarbij open wielkasten nog meer, maar ja, je moet toch vooruit komen.
In de velomobiel als cabrio, open cockpit, rijden is misschien wel aangenaam, maar aerodynamisch is anders. Als je nou deze bril opzet, zorg je al voor minder turbulentie, en kijk! Een racekap zorgt voor een betere stroomlijn. Achteruitkijkspiegels weer niet…
Bijsluiter: de geometrie van de romp is hetzelfde (fb). Hier zie je het potentieel van de vorm, en ook hoe je alles kunt verpesten.
Bij het berekenen van het vermogen is alleen rekening gehouden met aerodynamica. Met rolweerstand en andere verliezen werd geen rekening gehouden.

Ligfietsvideogame op smartphone

Kilian Weigand en Jonas nemen een op zonne-energie aangedreven ligfietstandem mee op de Sun Trip race van 7.000 km en inspireren zo tot een unieke videogame ('Nederlands') voor smartphones!

Hans van Vugt

De World Human Powered Speed Challenge (WHPSC) in Battle Mountain vindt dit jaar plaats op  van 8 - 14 september. Hoe staat het met de fietsen?
In ieder geval is Hans druk bezig met de fiets voor Ellen (fb). Het frame is klaar (fb) alleen de stoel en de middenaandrijving moet nog toegevoegd worden.

Bülk MK1 vs Bülk Urban vs Bülk 4More

Ben heeft weer een video geplaatst, waar nu de Bülks met elkaar vergeleken worden.

Bijna 550 km in twee dagen

Ben liet zich uiteindelijk uitdagen om samen met zijn vriend Tom om die afstand zo snel mogelijk ('Nederlands') af te leggen.
Spoiler: beide overleven de tocht!

CLIK-ventiel einde van Presta?

Het nieuwe Schwalbe CLIK-ventiel ('Nederlands') heeft potentieel om industriestandaard te worden. Het huidige Presta (Frans of Sclaverand) ventiel moet je voorzichtig gebruiken anders beschadig je de klepkern door het te buigen of te breken. Voor John Quintana, de uitvinder van de CLIK Valve, moest er een eenvoudiger manier zijn.
Maar wat nog belangrijker was, het moest een eenvoudigere manier zijn die ook grotendeels achterwaarts compatibel was, zodat de industrie deze zou kunnen omarmen. Nu Schwalbe het ontwerp steunt, lijkt het erop dat dit een sterke mogelijkheid is.
En kijk! Winnaar van de Eurobike Award.

Velocar Foton

Als de chauffeur via het raampje instapt (waarom?) zie je al aan de bewegingen van het voertuig (fb) dat deze superlicht is. Je kan er wel de show mee stelen, dat is zeker, maar praktisch? Maar we moeten toegeven, het is een tweezitter.

Kettwiesel ONE

Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van het bedrijf hebben Marec Hase en zijn team hun klassieke driewieler opnieuw uitgevonden: de Kettwiesel ONE. Zie het bericht van Honza op Recumbent News ('Nederlands').

Cycle Vision 2011

Ian heeft wat beelden van Cycle Vision (fb) uit 2011 bij Flevonice op Facebook gezet.

Kinner car

Sven-Göran reed naar Lomma (Zweden) om Jan Skopal te ontmoeten met zijn nieuwe velomobiel, de Kinner car een tweezitter, te bekijken. Ook ontmoette hij Ari-Jukka Luomaranta (CEO) van het bedrijf dat de Kinner (fb) maakt.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.